Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προεκλογικό κλίμα στην ΕΣΗΕΑ

Προεκλογικό κλίμα και στο Μέγαρο της οδού Ακαδημίας. Στην ΕΣΗΕΑ οι συνδικαλιστικές παρατάξεις άρχισαν να προετοιμάζονται για τις εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου και ήδη έχει αυξηθεί το έντονο κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εκπροσώπους των παρατάξεων.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κερδίσαμε τη μάχη
και καταβλήθηκαν τα αναδρομικά

Ακόμα μια νικηφόρα μάχη, που έδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ολοκληρώθηκε σήμερα, με την αύξηση του μισθού και την καταβολή των αναδρομικών απο την αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας στους συναδέλφους του Π.Δ164 που δεν τα είχαν λάβει.
Μπορεί για κάποιους αυτή η διεκδίκηση να ήταν μια …ξεχασμένη “ιστορία” και για μερικούς όψιμους «διαπραγματευτές» μια χαμένη υπόθεση που δεν άξιζε τον κόπο καν να παλαίψεις, όμως για την ομοσπονδία μας ήταν μια αδικία που έπρεπε να πάψει να υφίσταται. Να πάψει δηλαδή η ανισότητα και η μισθολογική κατάταξη των συναδέλφων μας σε “πατρίκιους” και “πληβείους”. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://pospertgr.blogspot.com/

Σε βάρος των δημοσιογράφων
ο Κανονισμός Προστασίας
Προσωπικών Δεδομένων

Η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη δημοσιογραφική εργασία και στους δημοσιογράφους. Δεν είναι μόνο το δικαστικό ρεπορτάζ που έχει πρόβλημα με την κάλυψη σημαντικών υποθέσεων. Το τελευταίο διάστημα διανέμονται στους δημοσιογράφους προς υπογραφή κείμενα εμπιστευτικότητας και διαχείρισης των στοιχείων από τις εκδοτικές και τηλεοπτικές εταιρείες, σε εφαρμογή του νέου κανονισμού. Σε αυτές επιβάλλεται στους δημοσιογράφους αφενός να μην κοινοποιούν τα στοιχεία των αρχείων τους για τα ρεπορτάζ που κάνουν, αφετέρου, αν φύγουν από το Μέσο, να παραδώσουν όλους τους φακέλους!

Συζητείται η πτώχευση του ΔΟΛ

Σε καθεστώς πτώχευσης οδεύει ο ΔΟΛ. Η σχετική αίτηση κατατέθηκε από τον ειδικό διαχειριστή, την εταιρεία Grant Thornton (η οποία έχει αναλάβει και την Τηλέτυπος και την ΕΡΤ), και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Αγγελίδης. Η εκδίκαση της αγωγής θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα.

Ζητάνε την κατάργηση της υποχρεωτικής
φυσιογνωμίας προγράμματος στο ραδιόφωνο

Κατάργηση της υποχρεωτικής φυσιογνωμίας προγράμματος ζητούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών προκειμένου να συζητήσουν για τους όρους της αδειοδότησης αλλά και της μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν πως ο όρος τήρησης της υποχρεωτικής φυσιογνωμίας (ενημερωτικός ή ψυχαγωγικός σταθμός) θέτει εμπόδια στη διαχείριση των ραδιοφωνικών σταθμών και έχουν ζητήσει την κατάργησή του.

Λήγει η περίοδος προσαρμογής
για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Λήγει στις 27 Μαρτίου (σήμερα) το διάστημα των έξι μηνών προσαρμογής των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ και Open στις προβλέψεις του ν. 4339/2015 για τους αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι προϋποθέσεις αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές και τουλάχιστον 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό δίκτυο. Η μη τήρηση της τελευταίας διάταξης συνιστά λόγο ανάκλησης της άδειας από το ΕΣΡ, το οποίο είναι και υπεύθυνο για τον έλεγχο των προβλέψεων του νόμου.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου