Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

... εφημ. "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - δεν δίνει ούτε τα "έναντι" ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
Τελειωμό δεν έχει η κοροϊδία της Σουλοπούλου και της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ


Πάλι στην ίδια αναταραχή με καθυστερήσεις στις πληρωμές κυλάει τις εφημερίδες η εκδότρια Σουλοπούλου, παρά τα τόσα που έχουν γίνει στο συγκρότημα της Μακεδονικής ΕΕ την τελευταία διετία, με τη σφαγή των εργαζομένων που έμειναν οι μισοί, τον εξαναγκασμό σε εθελούσια έξοδο περίπου 60, την υπογραφή (υπό τις ευλογίες της Ένωσης) ατομικών συμβάσεων με περικοπές 30% από όσους έμειναν (περίπου 100 από 200 – 36 οι δημοσιογράφοι από τους 77 που ήταν πριν), έως τις 13 απολύσεις δημοσιογράφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις (20 συνολικά).
Στη φωτο: 75η ΔΕΘ, 2010, στο περίπτερο της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», χαρούλες της Σουλοπούλου με τον σημερινό αρχηγό της συγκυβέρνησης των προθύμων.
Παρασκευή 23 του μήνα αύριο και η διοίκηση των εφημερίδων Μακεδονία-Θεσσαλονίκη έκανε γνωστό πως δεν θα πληρώσει τους εργαζόμενους, ούτε καν το έναντι ποσό (30%) του μισθού Οκτωβρίου. Από το καλοκαίρι η Σουλοπούλου άρχισε να καθυστερεί την καταβολή του μισθού που είχε δεσμευτεί γραπτώς να κάνει στις 5 κάθε μήνα –κάτι το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογητική βάση για το σχέδιο εκδίωξης των μισών εργαζομένων και την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων. Τι έγινε η κορωνίδα τόσο της Σουλοπούλου όσο και της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ: “Έτσι σώζεται το μαγαζί και πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι”;
Στον αέρα πλανάται… το χέρι της Ένωσης στη σιωπηρή συγκατάθεση στις καθυστερήσεις, οι οποίες έφθασαν στις 20 του μήνα κι αυτό για το 30%. Το 40% του Σεπτεμβρίου καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου και η εξόφληση του υπολοίπου 30% στις 9/11 κι αυτό μετά από απειλή απεργίας! Ενώ από τον μισθό του Οκτωβρίου δεν έχει καταβληθεί τίποτε μέχρι σήμερα.
Οι εργαζόμενοι σε ενημερωτική συνέλευση πριν ακριβώς δυο βδομάδες (8/11) είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση εργασιακής συνέλευσης για να δοθεί ένα τέλος σ΄ αυτήν την κοροϊδία. Όμως το δσ της ΕΣΗΕΜΘ τους αγνόησε και την καλεί για αύριο Παρασκευή το πρωί! Μια μέρα πολύ δύσκολη για τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (αφού βγαίνουν δυο φύλλα) και φέρνοντάς τους προ της αδυναμίας να προκηρυχθεί απεργία την ίδια μέρα -για να μπλοκαριστεί το κυριακάτικο, όπως είχαν ζητήσει στη συνέλευση προ δυο βδομάδων. Γιατί δεν κάλεσαν την εργασιακή νωρίτερα ώστε οποιαδήποτε απόφαση να μπορούσε να ισχύει από σήμερα; Προφανώς και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ δεν θέλει, ευρισκόμενη σε πλήρη συντονισμό με την εκδότρια.
Άλλωστε συμπορεύονται τα κάθε λογής αφεντικά με τους μνημονιακούς μερκελόφρονες “συνδικαλιστές”! Όμως, το ερώτημα είναι: οι εργαζόμενοι τι κάνουν και πιο συγκεκριμένα αυτοί που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις; Δεν αισθάνονται την κοροϊδία ή λένε απλώς… ψιχαλίζει;!
---
*
                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου