Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

... Χ.Κ.Τεγόπουλος - κουβέντα να γίνεται για την "Ε" ...

*
Tυπολογίες
***
*

Με δημοσιογραφικό κώδικα αρχών
η νέα «Ελευθεροτυπία»
Με ένα κώδικα αρχών της δημοσιογραφίας υπογεγραμμένο από την ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει ξανά στα περίπτερα η νέα «Ελευθεροτυπία».
Πιο συγκεκριμένα, όσοι συμμετάσχουν στο εγχείρημα θα κληθούν να υπογράψουν ένα νέο κώδικα δεοντολογίας ο οποίος από τη μία θα απαγορεύει για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους  την παράλληλη τους απασχόληση σε γραφεία Τύπου, σε κυβερνητικές θέσεις, τράπεζες και εταιρείες. Από την άλλη πλευρά, η ιδιοκτησία θα δεσμεύεται πως δεν θα παρεμβαίνει στα ρεπορτάζ και τα άρθρα των εφημερίδων.
Με αυτό το χαρτί, της ανεξαρτησίας θα επιχειρήσει η «Ελευθεροτυπία» όσο πιο σύντομα γίνεται να επανέλθει στα περίπτερα και να απευθυνθεί στηριχθεί  στους ίδιους τους αναγνώστες, χωρίς την υποστήριξη τραπεζικού δανείου.
Δεν είναι γνωστό πότε η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει ξανά γίνονται προσπάθειες  για το συντομότερο δυνατό. Ο τίτλος που θα χρησιμοποιηθεί είνα αυτός της «Ελευθεροτυπίας», αφού οι δικαστικές αποφάσεις απαγορεύουν τη νομική ή πραγματική μεταβολή του. Ο τίτλος θα ενοικιαστεί σε εταιρεία για προσδιορισμένο χρονικό διάστημα.
Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι πάντως στους ανθρώπους. Υπάρχουν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι που κυριολεκτικά πεινάνε και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία λύση στον ορίζοντα από την πλευρά της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Ταυτόχρονα το κτίριο της εφημερίδας στην οδό Μίνωος είναι λεηλατημένο και παρατημένο. Έχουν κλαπεί πολλά αρχεία, γραμματοσειρές και άλλα πράγματα από την εφημερίδα, γεγονός που καθυστερεί την επανέκδοσή της.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου