Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

... ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - Όχι στις μεθοδεύσεις του Κουρή ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*
"Όχι στη διάσπαση
των εργαζομένων του Alter"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο ALTER, το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ και οι εκπρόσωποί του στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΙΤΑ , ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ δηλώνουν ότι: Η προσπάθεια του Κουρή να αποσπάσει υπογραφές από περίπου 250 εργαζόμενους, ότι δέχονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά, είναι προφανές ότι αποτελεί ακόμη ένα σχέδιο διάσπασης των εργαζόμενων και έχει στόχο να διευκολύνει την συμφωνία με τους πιθανολογούμενους νέους επενδυτές.
Θέλει να ξανανοίξει το σταθμό έχοντας καταχραστεί το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων, έχοντας μειώσει δραστικά το προσωπικό και καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις όπως ακριβώς απαιτούν οι Τράπεζες δανειστές του καναλιού για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους .
Όλο αυτό το διάστημα είχε στήριγμα το Κράτος και τις κυβερνήσεις υπηρέτες των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας. Οι νόμοι , τα νέα μέτρα,τα μνημόνια, ρίχνουν νερό στο μύλο του.
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την πρωτοβουλία των τριών εργαζόμενων τεχνικών του καναλιού Ν. Σπυρέα, Α. Κυρίκου και Θ. Χορτάτου, πρόεδρος, ταμίας και εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΤΙΤΑ αντίστοιχα. Πρώτα απ’ όλα σε ότι αφορά τον τρόπο που ήρθαν σε επαφή και διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, ( χωρίς να ενημερώσουν επίσημα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και Σωματεία), αλλά κυρίως στο ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας που συνιστά καθαρά διασπαστική κίνηση.
Ευθύνες σοβαρές έχει συνολικά η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ , με το ψηφοδέλτιο της οποίας εκλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι τρεις συνδικαλιστές.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα, να μη δουλέψουν για τον Κουρή, να σταθούν ενιαία, απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.
Ενωμένοι να διεκδικήσουν πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων για όλους τους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ.
Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα μόνιμης και σταθερής εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις που προβλέπονται από τα Σωματεία και χωρίς καμία διάκριση.
Με αυτές τις θέσεις το ΠΑΜΕ θα σταθεί κοντά σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και συνολικά στους εργαζόμενους στο ΑΛΤΕΡ που αυτήν την στιγμή μαζί με όλη την εργατική τάξη δέχονται τις συνέπειες της κρίσης του κεφαλαίου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου