Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

... ο Νίκος Ρούσσης σχολιάζει τις υπό έκδοση εφημερίδες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Βλέποντας ότι δημοσιεύετε προσωπικές απόψεις και σχόλια,
όπως του συναδέλφου Τσαγκαρουσιάνου,
μήπως θα μπορούσατε να αναρτήσετε και το δικό μου σχόλιο, περί
των επικείμενων νέων εκδόσεων ή χαλάει τη "μανέστρα";
---
Από τον Νίκο Ρούσση
ακόμη απλήρωτο εργαζόμενο της "Ε"


 Οι " Άρειοι" της Ελευθεροτυπίας...

Μια νέα φυλή, αυτή των "Αρείων" της Ελευθεροτυπίας, διεκδικεί δυναμικά τα ευρουδάκια του κοσμάκη, για να του προσφέρει "αντικειμενική και ανεξάρτητη" ενημέρωση, μέσα από τις σελίδες των δύο νέων εφημερίδων που είναι στα σκαριά για έκδοση:

Της ονομαζόμενης "Εφημερίδας των Συντακτών" (λες και τις άλλες εφημερίδες δεν τις γράφουν συντάκτες, αλλά μπακαλόγατοι) και της εφημερίδας "6 ημέρες...", του αγνώστων και προφανώς αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων, της παξιμαδοκλέφτρας του πολιτικού ρεπορτάζ Αντώνη Δελλατόλα.

Καμία αντίρρηση, στις χαλεπές για τον Τύπο ημέρες που ζούμε, να έχουν κάποιοι το κουράγιο και όχι κατευθυνόμενο τσαγανό, να  βγάζουν νέες εφημερίδες, προσφέροντας εργασία σε ανέργους δημοσιογράφους.

Εδώ, όμως, έχουμε μια πρωτοφανή καπηλεία και απόπειρα εξαπάτησης του αδαούς αναγνωστικού κοινού. Κεντρικό σημείο της ανακοίνωσης για την επικείμενη έκδοση των δύο αυτών φύλλων είναι ότι, οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στα εκδοτικά αυτά εγχειρήματα, προέρχονται από την "Ελευθεροτυπία". Εγγύηση, δηλαδή, για την "ανεξάρτητη και αδέσμευτη ενημέρωση" που υπόσχονται οι δύο αυτές εφημερίδες είναι ότι, η πλειοψηφία του δημοσιογραφικού τους προσωπικού, προέρχεται από την "Ελευθεροτυπία".

Παρελαύνουν όλα τα "βαριά ονόματα" της πάλαι ποτέ κραταιάς "Ελευθεροτυπίας", για να εγγυηθούν το ασφαλές της ανεξάρτητης ενημέρωσης από τα δύο φύλλα - Σταμάτης Νικολόπουλος, Τάσος Παππάς, Ελένη Κωσταρέλου, "Ιός της Κυριακής", Γ. Καλαϊτζής, Γ. Βότσης, Β. Νέτας, Ν. Κιάος, Α. Μανωλάκος, Π. Μανταίος, Περ. Κοροβέσης, Γ. Αυγερόπουλος, Γιάννης Χάρης, Γιάννης Ξανθούλης, Γ. Μέρμηγκας, Κ. Τσουπαρόπουλος, Δ.Γκιώνης, Αστέρω Χριστοδουλίδου κ.ά.  εγγυώνται, με τις υπογραφές τους, ότι η “Εφημερίδα των Συντακτών” θα καλύψει το κενό που άφησε η “Ελευθεροτυπία” και θα συμβάλει στην αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση των αναγνωστών.
Μακάρι, εδώ είμαστε και θα το δούμε ...

Από την άλλη, στις “Εξι μέρες” του Αντώνη Δελατόλλα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει - εκτός απροόπτου - στις 12 Νοεμβρίου, θα δουλέψουν μεταξύ των περίπου 50 άλλων δημοσιογράφων και οι: Γιάννης Παντελάκης (είπε όχι στην Εφημερίδα των Συντακτών), Πάνος Σώκος (εργασιακός εκπρόσωπος στην «Ε»), Γιάννης Τριάντης (δουλεύει στον Επενδυτή), Γιώργος Καρελιάς (παλιά αρχισυντάκτης πολιτικού της «Ε»), Ανδρέας Ρουμελιώτης (ο γνωστός Ραδιο-Ε) και Χρήστος Μιχαηλίδης (τελευταία σελίδα της «Ε» και λάτρης του ραδιοφώνου).

Όλοι αυτοί οι εκλεκτοί και μη εξαιρετέοι συνάδελφοί μου στην “Ελευθεροτυπία” δηλαδή, τι “πουλάνε”; Ότι η θητεία τους σ' αυτήν την εφημερίδα, τους δίνει τα εύσημα να εγγυώνται ότι, με τα μελλοντικά τους γραφόμενα, θα δώσουν μάχες εκ του συστάδην, για την ανεξάρτητη ενημέρωση. Δηλαδή, καπηλεύονται την προϋπηρεσία τους στην “Ελευθεροτυπία”, για να πουλήσουν την δημοσιογραφική τους πραμάτεια μέσα από τους “κλώνους” αυτής της εφημερίδας.

Αφού λοιπόν νομίζουν ότι είναι τόσο “βαριές υπογραφές” και οι απόψεις τους μετράνε, γιατί δεν βγαίνουν να διατρανώσουν ότι συνεργάζονται με τα νέα υπό έκδοση φύλα, χωρίς να επικαλούνται την προϋπηρεσία τους στην Ελευθεροτυπία; Διότι, είναι προφανές, ότι επιδιώκουν παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού, πως, οι ανεξάρτητοι και καλά, αδέσμευτοι συντάκτες της "Ελευθεροτυπίας", συστρατεύονται με άγνωστης χρηματοδότησης εκδότες για την “ελευθεροτυπία ρε γαμώτο”.
---
Ένα σχόλιο της "Ανασυγκρότησης": ... σε ό,τι αφορά στο χάλασμα "της μανέστρας", συνάδελφε Ρούσση, να σου κάνουμε γνωστό ότι είναι πάγια τακτική μας να φιλοξενούμε όλες τις προσωπικές απόψεις - πόσο μάλλον τις δικές σου ... απλώς, εκτιμώντας το άδολο των προθέσεών σου και συνεκτιμώντας τη συνέπεια λόγων και έργων που σε διακρίνει, συνιστάται η καταγραφή της ρητής και αδιαπραγμάτευτης θέσης σου ότι "ποτέ δεν θα συνεργαστείς και ποτέ δεν θα υπογράψεις δημοσιογραφική σου δουλειά με τους κάπηλους" ... ασμένως  θα την δημοσιεύσουμε και το αδαές αναγνωστικό κοινό θα έχει πάρει πλέον μια ιδέα περί του γνωστού θεωρήματος της "κατσίκας του γείτονα" ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                    *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου