Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

... ΕΡΤ - κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ενόχληση της κυβέρνησης
για τις απεργίες στην ΕΡΤ
Σφόδρα ενοχλημένη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι η διοίκηση και η κυβέρνηση. Ειδικά η τελευταία δεν μπορεί να αντιδράσει με τον συνηθισμένο επιθετικό ή κατασταλτικό της τρόπο αφού υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων διακρίνονται αυτή τη φορά και οι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Οι τελευταίοι είναι εξοργισμένοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς βλέποντας να δίνονται ως μεικτές ή εξωτερικές παραγωγές οι ενημερωτικές εκπομπές, εσωτερικά να μην είναι δυνατόν να γίνουν εκπομπές και δικοί τους συμβασιούχοι να περιμένουν την περίφημη απάντηση Στουρνάρα. Και επιπλέον δεν πληρώνονται για τις υπερωρίες που είναι αναγκασμένοι να κάνουν καθημερινά.

Την περασμένη Τετάρτη το ΔΣ της ΕΡΤ κάλεσε τους εκπροσώπους των συντακτών και τους ζήτησε να σταματήσουν οι απεργίες. Οι εκπρόσωποι έθεσαν τα ερωτήματα γιατί δεν πληρώνονται για την υπερωριακή απασχόληση για το 2013 που δεν υπάρχει υπέρβαση, κι αν υπάρχει διέξοδος για τα απλήρωτα δεδουλευμένα του 2012 που καταγράφηκε υπέρβαση. Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε να δώσει καμία απάντηση.

Στο μεταξύ οι συμβασιούχοι περιμένουν την περίφημη τροπολογία με την οποία θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, αυτή είναι η τελευταία υπόσχεση που τους δόθηκε. Και το αστείο επιχείρημα για την καθυστέρηση ήταν πως περιμένουν να φύγει η τρόϊκα!
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου