Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

... η "Βραδυνή", ο Μήτσης, οι απολύσεις και οι απλήρωτοι ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

Απεργία στην εφημερίδα "Βραδυνή"
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κηρύσσει απεργία από τις 16.00 Παρασκευή, 29 Μαρτίου, έως τις 16.00 τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην «ΒΡΑΔΥΝΗ».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, αντιμετωπίζοντας την παράνομη, καταχρηστική και αυθαίρετη συμπεριφορά του εκδότη της εφημερίδας κ. Κ. Μήτση.

Στη διαμαρτυρία των απλήρωτων εργαζομένων η εργοδοσία απάντησε με τις απολύσεις των συναδέλφων Χριστίνας Αμερικάνου και Μαρίας Κολώνα και μάλιστα με προειδοποίηση τετράμηνης ισχύος, που έχει σαν συνέπεια τη μειωμένη αποζημίωση. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τις αντιδράσεις αγανάκτησης των απολυμένων συναδέλφων με απειλές ότι θα διακόψει την έκδοση της εφημερίδας.

Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκδότη κρίνεται απαράδεκτη. Τον καλούμε να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του και να ανακαλέσει αμέσως τις άδικες απολύσεις, ώστε να επανέλθει στην εφημερίδα η εργασιακή ειρήνη, που έχει διαταραχθεί με ευθύνη της εργοδοσίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου