Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

... Χ.Κ.Τ. - όχι σε κινήσεις αδιέξοδες των απλήρωτων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ
Κινήσεις αδιέξοδες
και κίνηση με προοπτική
Συμπληρώθηκαν 18 μήνες και η Χ.Κ.Τεγόπουλος αρνείται πεισματικά να πληρώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις σε περισσότερους από 800 εργαζομένους της.

Συνέπεια αυτής της α-συνέπειας είναι και η σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση όλων όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπους αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός τους.

Φυσιολογικά, όλοι οι συνάδελφοι στράφηκαν προς τις οικείες συνδικαλιστικές ενώσεις, ως τις μόνες που θα μπορούσαν να δώσουν λύση ή έστω να δρομολογήσουν διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλομένων.

Στην περίπτωση των συναδέλφων - μελών της ΕΤΗΠΤΑ, υπάρχει μια διάχυτη απαισιοδοξία, απόρροια τραγικών λαθών και "συζητήσιμων" ενεργειών μελών της πλειοψηφίας της διοίκησης. Ενέργειες τέτοιες που εξώθησαν πολλούς συναδέλφους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Κορωπίου να προσπαθήσουν μόνοι τους να προσεγγίσουν τον νέο μέτοχο της εταιρείας και να του ζητηθεί να "ανοίξει" το εργοστάσιο.

Οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν ήταν αρκετές και το αποτέλεσμα μηδέν.

Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς; Τα δεδομένα, έτσι όπως τα έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει ο νέος μέτοχος της Χ.Κ.Τ., δεν επιτρέπουν όχι μόνον μια κάποια αισιοδοξία, αλλά αντίθετα οδηγούν στο να κερδίζει χρόνο - και χρήμα - η εταιρεία ...

 Σήμερα, μια ακόμη πρωτοβουλία ομάδας συναδέλφων πιεστών βρίσκεται σε εξέλιξη. Έκαναν μια συνάντηση στα γραφεία της ΕΤΗΠΤΑ, συζήτησαν και κατέληξαν - συνοπτικά - να προβούν σε μια επανάληψη προηγούμενων ατελέσφορων τακτικών. Δηλαδή, μια ακόμη συνάντηση με τον νέο μέτοχο και να του ξανα-ζητηθεί να "ανοίξει" το εργοστάσιο.

Παρ' όλο που η επανάληψη τέτοιων προσπαθειών έχει και τα απόλυτα δικαιολογητικά της για τους συναδέλφους - απόγνωση, άγχος επιβίωσης κ.ά. - δεν έχει καμία δικαιολογητική βάση για τους συναδέλφους συμβούλους της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που ΞΕΡΟΥΝ τα δεδομένα και παρ' όλα αυτά τους "οδηγούν" σε μια νέα αδιέξοδη και ψυχοφθόρα ιστορία ...

Οι συνάδελφοι σύμβουλοι στο Δ.Σ. της "Ανασυγκρότησης" διαχώρισαν τη θέση τους και υποστήριξαν τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου από ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που τους οφείλει η Χ.Κ.Τεγόπουλος δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Επεσήμαναν τα σημερινά δεδομένα: Κατασχέσεις μηχανολογικού εξοπλισμού, κατασχέσεις χαρτιού και σύντομα κτιριακών εγκαταστάσεων.

Και έγινε σαφές ότι η "ολιγωρία" και η "ανεκτικότητα" που υπήρξε στην περίπτωση της Μίνωος (π.χ. λειτουργία κτιρίου για την έκδοση της νέας "Ε"), δεν θα επαναληφθεί σε καμία περίπτωση για το εργοστάσιο στο Κορωπί. Και δεν θα επαναληφθεί με τη θέληση και συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων όσοι έχουν λαμβάνειν ...

Η πρόταση της "Ανασυγκρότησης" για συγκρότηση ενιαίου μετώπου από όλους τους συναδέλφους - άνεργους, εργαζόμενους στην "Τρίτη Όψη" για την έκδοση της νέας "Ε", συνεταιριστές της "Εφημερίδας των Συντακτών", εργαζόμενοι σε άλλα ΜΜΕ - που η Χ.Κ.Τεγόπουλος τους χρωστάει, στηρίζεται βασικά στη ΓΝΩΣΗ και την ΕΜΠΕΙΡΙΑ που αποκτήθηκε από την όλη πορεία.

Μια πορεία που πλέον πρέπει να συνεχιστεί πάνω σε έναν νέο, ενιαίο σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που θα ξεκινάει και θα ολοκληρώνεται πάνω στη βάση του ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ - απορρίπτοντας το τι θέλει και πώς το θέλει ο νέος μέτοχος. Αυτό το τελευταίο είναι εκ των ουκ άνευ για την ευόδωση των προσδοκιών μας, ΓΙΑΤΊ:
  ---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου