Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

... υπάρχουν και... άνεργοι δημοσιογράφοι!..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για τα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων
και τα συσσίτια σε δήμους και εκκλησίες...


email αναγνώστη

Νέα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, αυτή τη φορά για ανέργους ηλικίας 23 έως 66 ετών. Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ τηρεί σιγήν ιχθύος περί του γραφείου ανέργων, μια πολύ καλή ιδέα η τύχη της οποίας όμως αγνοείται… Παράλληλα δεν φαίνεται να ενεργοποιείται για την διεκδίκηση ανάλογων προγραμμάτων όπως αυτών του ΟΑΕΔ για τους άνεργους δημοσιογράφους οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται.

Τα μέλη του Δ.Σ του συνδικαλιστικού μας οργάνου πρέπει να αντιληφθούν πως το καθήκον τους δεν εξαντλείται με το βοήθημα που παρέχουν στους ανέργους το οποίο και δεν καλύπτει το σύνολό τους με δεδομένο ότι ακόμη και αυτό δεν το παίρνουν όλοι οι συνάδελφοι χωρίς δουλειά. Εξαιρούνται όσοι παραμένουν χωρίς εργασία πέραν της πενταετίας. Ίσως οι συνάδελφοι που κρατούν στα χέρια τις τύχες του κλάδου δεν ενδιαφέρονται για αυτή την κατηγορία δημοσιογράφων οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους…

Αν ο φόβος των μελών του Δ.Σ έχει να κάνει με το ενδεχόμενο απόλυσης ήδη εργαζομένων για την πρόσληψη ανέργων, αυτό έρχονται να αποκλείσουν οι δικλείδες που υπάρχουν στα προγράμματα του ΟΑΕΔ την προκήρυξη των οποίων οι συνάδελφοι του Δ.Σ μπορούν να διαβάσουν εφόσον διαθέσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους.

Και να πεις ότι τα λειτουργούντα ΜΜΕ δεν είναι υποστελεχωμένα θα ήταν ίσως μια δικαιολογία, ωστόσο ακόμη και κορυφαία κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες δουλεύουν στο όριο, αρκετά μάλιστα δεν πληρούν καν τον αριθμό των δημοσιογράφων μελών της Ένωσης κατά παράβαση της άδειας που έχουν λάβει.

Οι μέρες για πολλούς συναδέλφους και τις οικογένειές τους είναι τραγικά μαύρες και η ολιγωρία των ανθρώπων που έχουμε εκλέξει για να κινήσουν τα νήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στον κλάδο μας, είναι το λιγότερο απογοητευτική.

Συνάδελφοι αφυπνιστείτε, δεν λύνονται τα προβλήματα χωρίς διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία. Εκμεταλλευτείτε τους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από τον κλάδο μας. Πιέστε τους. Δεν είδαμε κάποια απεργία της ΕΣΗΕΑ αποκλειστικά για την ανεργία που μαστίζει τους δημοσιογράφους. Ο κόσμος βλέπει 50 προνομιούχους προβεβλημένους αστέρες του κλάδου, δεν γνωρίζει ότι συνάδελφοί μας τρώνε στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας. Δεν ξέρει πως αδυνατούμε να παρέχουμε ακόμη και τα αναγκαία στην οικογένειά μας.

Δημοσιοποιείστε τα προβλήματά μας, δεν είμαστε «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι», αλλά κομμάτι αυτής της κοινωνίας που δοκιμάζεται όσο ποτέ. Είναι χρέος σας θεσμικό αλλά και ηθικό απέναντι σε ανθρώπους που έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους και σε σας.

Εύχομαι καλή Ανάσταση.

Άνεργος συνάδελφός σας

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου