Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

... ΟΛΟΙ στη Μίνωος - 11 Ιουνίου, ώρα 14.00 ...

*
Π.Ε.Λιθογράφων
***
*

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,-ισσες,

Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια απλήρωτοι, "πεταμένοι" κυριολεκτικά στο δρόμο, όμηροι ουσιαστικά των ορέξεων της εργοδοσίας. Παρόλο που η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα οι περίπου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, δεν έχουν κολληθεί ένσημα επίσχεσης. Ακόμα και oι συνάδελφοι στην εταιρία "ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ" που εκδίδει αυτή την στιγμή την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι και αυτοί απλήρωτοι για μήνες. Όλες οι υποσχέσεις ότι με την επαναλειτουργία της εφημερίδας θα έμπαινε πρωταρχικός στόχος η αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους αποδείχθηκαν ψέματα. Αντ’ αυτού οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο γεγονός της πτώχευσης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι μια εξέλιξη που μας κάνει όλους επιφυλακτικούς για το τι θα συμβεί τελικά με τα χρήματα των εργαζομένων.

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων που όλο το προηγούμενο διάστημα στηρίξαμε αγωνιστικά με πρωτοβουλίες τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ τους καλούμε σήμερα ΟΛΟΥΣ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την ικανοποίηση τω ν δίκαιων αιτημάτων μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων μαζί με τους εργαζόμενους της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε παρόντες και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίησή τους με όλες τις μορφές πάλης.

Για τους λόγους αυτούς:

Καλούμε όλους τους συναδέλφους
της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ
που είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από τα γραφεία της "Ελευθεροτυπίας"
(Μίνωος 10-16)
την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 14.00.

Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες που έχουν κινήσει οι εργαζόμενοι, προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.

Καλούμε τις υπόλοιπες Ενώσεις του Τύπου, τα σωματεία στον κλάδο του Χαρτιού, να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης και στήριξης και με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ανεξαρτήτου ειδικότητας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συλλογικά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε από εργοδοσία, Υπουργείο Εργασίας:
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, οι επισχέσεις μέχρι και την ημερομηνία της πτώχευσης, οι αποζημιώσεις, δώρα, επιδόματα και όλες γενικά οι απαιτήσεις στο ακέραιο! Να πληρωθούν όλα τα ένσημα μέχρι την πτώχευση.
  • Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας των συναδέλφων που είναι άνεργοι-ανασφάλιστοι.
  • Να δοθεί επίδομα αφερεγγυότητας σε όλους όσοι δεν εργάζονται, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου