Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 24/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σύσκεψη για το ασφαλιστικό από την ΠΟΕΣΥ


Tο ασφαλιστικό και οι επικείμενες αλλαγές στα ταμεία, όπως δηλώνονται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης την οποία οργανώνει η ΠΟΕΣΥ το επόμενο Σάββατο 28 Ιουνίου. Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων καλεί τα μέλη της, τις ενώσεις συντακτών προκειμένου να συζητηθούν οι κυβερνητικές επιλογές που έχουν βάλει στόχο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
---
Τράπεζες σε ΔΟΛ-Πήγασο: “Συγχωνευτείτε”


Την ιδέα της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο επαναφέρουν οι τράπεζες που δάνεισαν τις δύο επιχειρήσεις. Το αίτημα έχει τεθεί εδώ και πολύ καιροί και οι δύο πλευρές έχουν βρεθεί ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς οι αριθμοί δεν βγαίνουν…

Τόσο ο Πήγασος, όσο και ο ΔΟΛ έχουν να αντιμετωπίσουν, παρά την πολιτική λιτότητας διαρκώς νέες ζημίες και να καλύψουν βάρη από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ταυτόχρονα να καλύπτουν αναλογικά και τα κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο στο Mega. Αν οι δύο πλευρές προχωρήσουν στη συγχώνευση, γεγονός που θα σημάνει για τους εργαζόμενους κι άλλες απολύσεις, θα μπορέσουν να κουρέψουν τα δάνεια που έχουν με τις τράπεζες, αλλά και να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του Mega.
---
“Εξατμίστηκαν” 814 εργαζόμενοι από το ΔΟΛ


Με 814 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με το 2009 λειτουργεί ο όμιλος ΔΟΛ. Το 2009 κι ενώ η ύφεση έδειχνε τα σημάδια της, ο όμιλος ΔΟΛ απασχολούσε 1.643 εργαζόμενους και την προηγούμενη χρονιά είχε περιορίσει το προσωπικοί της σε 829 θέσεις. Η μείωση των θέσεων εργασίας ξεκίνησε σταδιακά, με το ΔΟΛ να έχει το 2010, 1.585 εργαζόμενους, το 2001, 1.080, το 2012 περιόρισε το δυναμικό του σε 920 και τώρα υποχώρησε στους 829.

Οι σκληρές περικοπές και οι πωλήσεις εταιρειών στις οποίες προχώρησε ο ΔΟΛ, είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δραστηριοτήτων. Η επιλογή αυτή έγινε από το Σταύρο Ψυχάρη ως κύριο μέτοχο και τον Παντελή Καψή που είχε θέση αντιπροέδρου (21.05.2009 – 22.09 2011) και στη συνέχεια αποχώρησε λαμβάνοντας την αποζημίωση των 500 χιλ. ευρώ.
---
“Βλέπει” Sentra FM o Γ. Κουρτάκης


Σε προχωρημένες συζητήσεις με την ιδιοκτησία του Sentra FM βρίσκεται ο Γιάννης Κουρτάκης για την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού. Δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία.
---
Γκρίνια και καβγάδες στο MEGA

Οι κακές επιδόσεις του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA σε συνδυασμό με τις στενάχωρες αποφάσεις των εκδοτών που περιορίζουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού… έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, με αποτέλεσμα η ένταση και τα νεύρα μεταξύ των διευθυντών και αρχισυντακτών του καναλιού να είναι σε ημερήσια διάταξη! Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στον τομέα της ενημέρωσης, ήταν πριν λίγες ημέρες κατά την διάρκεια σύσκεψης η ισχυρή πίεση που υπέστη ο διευθυντής σύνταξης, Βίκτωρ Βλαχογιάννης και κατέληξε σε καβγά – όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες – για να φέρνει θέματα… Στην πραγματικότητα και δικαιολογημένα το στέλεχος δεν δεχόταν ότι η ευθύνη για την πτώση του δελτίου και η έλλειψη θεμάτων είναι αποκλειστική του ευθύνη! Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη τις προάλλες και με τον Νίκο Στραβελάκη που επίσης είχε έντονο καβγά…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου