Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

... τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εν αρχή ην η ραδιοφωνική ενημέρωση

Ο χάρτης των ειδησεογραφικών ραδιοφώνων της Αττικής.



Τα ενημερωτικά (τα αμιγώς ενημερωτικά)

90.1 Παραπολιτικά: Ένα ολοκαίνουριο ραδιόφωνο, μετά το ξήλωμα όλου του παλιού 902 και την προσωρινή λειτουργία του ως μουσικός σταθμός (Ε Radio). Στελεχωμένος με πρόσωπα από το team της εφημερίδας, αλλά και δυνατά ονόματα του ραδιοφώνου (Φουνταριστοί, Αδιάβροχοι, Εξαρχείων, Γ. Ξυνόπουλος, Α. Νέγκα κ.α.) προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

96.0 Flash: Προς το παρόν υπολειτουργεί, παίζοντας 24 ώρες καλή και ποιοτική μουσική. Οι διαδικασίες για την πλήρη επαναλειτουργία του, όμως, τρέχουν με ρυθμούς χελώνας.

97.2 Easy (πρώην ΑΝΤ1): Ενημερωτικός... μόνο στα χαρτιά. Παρόλο που χρησιμοποιεί τη συχνότητα και την άδεια του πάλαι ποτέ ΑΝΤ1 Radio, ο Easy τα πηγαίνει εξαιρετικά στις ακροαματικότητες, κερδίζοντας όλους τους ανταγωνιστές του, με την «soft» μουσική που παίζει. Πάντως, το πρόγραμμα του Easy συνεχίζει να είναι (θεωρητικά) ενημερωτικό, καθώς έχει το πρωινό 5-6 για ενημερωτικό magazino, σε συνδυασμό με τα εκτενή δελτία ειδήσεων στο «παρά τέταρτο» κάθε ώρας.

97.8 Real: Το Νο1 ραδιόφωνο της πόλης. Έχοντας μαζέψει τα περισσότερα καλά «ονόματα» από τον παλιό ΣΚΑΪ, και σε συνδυασμό με τη δυναμική δημοσιογραφική ομάδα του ομίλου, έχει καταστεί η πρώτη επιλογή για την ενημέρωση στο ραδιόφωνο.

98.9 Alpha: Σε αντίθεση με τον αδερφό τηλεοπτικό σταθμό, ο ραδιοφωνικός Alpha δεν τα πηγαίνει καλά. Παρά τις προσθήκες που έγιναν στην αρχή της σεζόν, ο σταθμός παραμένει σταθερά κολλημένος κάτω από το 3%, μην μπορώντας να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους του.

99.5 Βήμα: Με ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα, από τότε που ανέλαβε την διεύθυνσή του ο Βασίλης Χιώτης, τα πηγαίνει ικανοποιητικά, σε γενικές γραμμές. Ταλαιπωρείται και αυτός όμως, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο ΔΟΛ... Εκτός μετρήσεων ακροαματικότητας.

100.3 ΣΚΑΪ: Σε κατακόρυφη πτώση, τα τελευταία χρόνια, σε ποσοστά ακροαματικότητας αλλά και ποιότητα προγράμματος. Με τους Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου να λύνουν και να δένουν, ο σταθμός βρίσκεται τέταρτος στις ακροαματικότητες, με 8,5%. Εσχάτως, ξεκίνησε... επαναπροσλήψεις παραγωγών του που αποχώρησαν (Δημήτρης Γιαγτζόγλου).
Τα Δημοτικά ραδιόφωνα (παραπαίουν...)

90.4 Κανάλι 1: Το παραμελημένο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Πριν μερικούς μήνες, έγινε μια προσπάθεια ανανέωσης του προγράμματός του, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι σημαντικό. Στα υπ'όψιν, ότι πλέον θα βρίσκεται υπό την διοίκηση του νέου δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μώραλη.

94.0 Επικοινωνία: Ταλαιπωρείται από συνεχείς απεργίες των εργαζομένων του (έναν χρόνο απλήρωτοι!) - πολλά τα οικονομικά προβλήματα. Πλέον έχει μετατραπεί σε μουσικό ραδιόφωνο, με εξαιρετικές όμως ροκ επιλογές.

94.3 Ξένιος: Κυριολεκτικά ανύπαρκτος. Παρά την μεταφορά της άδειας στους εργαζόμενους, έχουν παγώσει τα πάντα γύρω από το θέμα της επαναλειτουργίας ή έστω της επανεκπομπής του. Έχει να εκπέμψει σήμα 3 χρόνια, ενώ πλήρες πρόγραμμα... 5 χρόνια. Στην συχνότητά του, βγαίνει «πειρατής» με λαϊκά.

98.3 Αθήνα 984: Θεωρητικά, το ραδιόφωνο της πόλης. Στην πραγματικότητα όμως, είναι απλά και μόνο, ο ιστορικότερος ραδιοσταθμός της Αθήνας. Έχοντας αφήσει πίσω τον αμιγώς ενημερωτικό του προφίλ, συνδυάζει μουσική και light ενημέρωση. Χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Τα κομματικά (υπέρ κόμματος!)

90.6 ΑΡΤ: Το ραδιόφωνο του ΛΑΟΣ a.k.a. Γιώργος Καρατζαφέρης. Ίδιο και απαράλλαχτο με παλαιότερα, με αρκετές σφήνες ενημέρωσης και πολλές μουσικές εκπομπές.

105.5 Στο Κόκκινο: Ανεβασμένος στην αρχή της σαιζόν, στάσιμος τους τελευταίους μήνες. Το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο πρόγραμμά του πληθώρα ενημερωτικών εκπομπών, και καλές μουσικές εκπομπές, καταφέρνει ένα αξιοπρεπές 3% στις ακροαματικότητες.

Τα αθλητικά (έρχεται και Μουντιάλ)

94.6 NovaΣΠΟΡ FM: Το κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας, μετά το λουκέτο στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ελαφρώς αποδυναμωμένο, λόγω αρκετών δημοφιλών εκπομπών που σταμάτησαν από την συχνότητα (Φουνταριστοί, Fight Club κ.α.), διατηρεί όμως τα πρωτεία στην αθλητική ενημέρωση. Επίσης με οικονομικά προβλήματα.

103.3 Sentra: Το ραδιόφωνο του Πήγασου, ανακτά (αργά μεν, σταθερά δε) το κοινό που έχασε πριν δύο χρόνια, όταν διέκοψε προσωρινά την λειτουργία του. Χωρίς όμως να αποτελεί ακόμα απειλή, για τον βασικό του ανταγωνιστή.

Τα εκκλησιαστικά (βοήθειά μας...)

89.5 Εκκλησία της Ελλάδος: Χωρίς την «αίγλη» του παρελθόντος. Από τότε που επιχειρήθηκε το κλείσιμό του, πριν δύο χρόνια, μοιάζει σαν να φυτοζωεί.

91.2 Πειραϊκή Εκκλησία: Συγκινεί περισσότερο από τον αντίστοιχο ραδιοσταθμό της Αρχιεπισκοπής και προτιμάται τελευταία από τους περισσότερους εκκλησιαστικούς σταθμούς της περιφέρειας. Ίσως, το Νο.1 εκκλησιαστικό ραδιόφωνο - ευλόγησον.

Το Δημόσιο ραδιόφωνο

Πρώτο Πρόγραμμα: Ίδιο και απαράλλαχτο, με το μέγιστης προχειρότητας ραδιόφωνο της ΕΔΡ, που βγήκε στον αέρα ένα πρωί του Σεπτέμβρη. Ένα κλικ πιο αδιάφορο, από την παλιά ΕΡΑ, της προ 11ης Ιουνίου εποχής. Έχει όμως και αυτό, τις ενδιαφέρουσες εκπομπές του (π.χ. Σιδερής Πρίντεζης).
---
πηγή: http://www.e-tetradio.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου