Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι “αόρατοι” εργαζόμενοι

Το σχέδιο των ιδιοκτητών τηλεόρασης να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις τεχνικών από τα εξωτερικά συνεργεία, το οποίο επιχείρησε να υλοποιήσει πρώτος ο ΑΝΤ1, χωρίς επιτυχία, έχει την εξήγησή του. Τα ιδιωτικά κανάλια που χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνεργάτες τεχνικούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών πληρώνουν τους μισθούς με καθυστέρηση τουλάχιστον 6 – 8 μηνών.
---
Πληρώθηκαν οι συντάξεις

Όπως αναμενόταν, πληρώθηκαν οι συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ με το που πιστώθηκαν τα χρήματα του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Και τώρα το πρόβλημα μεταφέρεται για τον επόμενο μήνα. Τον Σεπτέμβριο έχει οριστεί και η γενική συνέλευση του Ταμείου, όπου θα τεθεί ανοιχτά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Δεν κατέστη δυνατόν να επέλθει συμφωνία για το σπάσιμο των κερδοφόρων ομολόγων, ενώ το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν κατάφερε να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς.
---
Νέα συντονίστρια στο Κανάλι της Βουλής

H Ειρήνη – Αικατερίνη Κατωτάκη ανέλαβε την θέση της Συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής.
---
Δεν θέλουν τον ανταγωνισμό
οι ιδιοκτήτες της TV!
Ρίγος προκαλεί στους ιδιοκτήτες των σταθμών εθνικής εμβέλειας το… λειψό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη δημοπράτηση των αδειών. Οι ιδιοκτήτες που συγκροτούν την ΕΙΤΗΣΕΕ και έχουν δημιουργήσει την Digea, έχοντας τον έλεγχο των συχνοτήτων έως το 2029, δείχνουν να φοβούνται ενδεχόμενη είσοδο ανταγωνιστών, θεωρώντας πως έχουν διαρκές… κληρονομικό δικαίωμα εκπομπής. Με άλλα λόγια, όπως θα έλεγαν και οι σχολιαστές τους από τα κανάλια τους, πασχίζουν να κρατήσουν τα προνόμια του κλειστού επαγγέλματός τους.
---
Και το Sunny Channel και το SBC!

Στις οθόνες επιστρέφει (μαζί με το Sunny Channel) το τηλεοπτικό κανάλι του SBC, που κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόφαση της Digea να κατεβάσει το τηλεοπτικό σήμα του επειδή έβαλε στη θέση του το σήμα του Sunny Channel, του υπόδικου Πέτρου Κυριακίδη. Υπέρ της εκπομπής του SBC τάχθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει νεφελώδες, αφού η τηλεοπτική εταιρεία του Sunny Channel βρίσκεται στα δικαστήρια με το SBC για την κατοχή της συχνότητας, βάσει της συμφωνίας που είχαν τα δύο τηλεοπτικά κανάλια.

Το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο, που αποδεικνύει το τηλεοπτικό μπάχαλο, είναι ότι η Digea δέχθηκε να ανεβάσει σήμα τηλεοπτικού καναλιού που ανήκει σε φυγόδικο επιχειρηματία, ενώ ο τηλεφωνικός αριθμός που δίνει σε κάρτα το Sunny Channel παραπέμπει σε σουβλατζίδικο! Το δε ΕΣΡ δεν παρενέβη καν στην υπόθεση, αν και είναι δική του αρμοδιότητα. Το SBC, με νέα δημόσια επιστολή των εργαζομένων του, ευχαριστεί τους υπουργούς και τα συνδικάτα που συμπαραστάθηκαν στην κινητοποίησή του και αναγγέλλει πως θα διεξαγάγει έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καναλιών.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου