Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

... ΠΑΜΕ - συλλαλητήριο 13/8 ενάντια στο 3ο Μνημόνιο ...

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο
την Πέμπτη 13/8
στις 7:30 μ.μ. στην Ομόνοια



Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε νέα αντεργατική λαίλαπα.

Το 3ο Μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση από τη νέα "συμμαχία των προθύμων" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αστικών κομμάτων, την εργοδοτική συνδικαλιστική πλειοψηφία και βέβαια το κεφάλαιο αυτοπροσώπως, συγκροτούν και κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος της εργατικής τάξης. Συγκροτούν και κλιμακώνουν ένα αμιγές μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα του λαού.

Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί και εύχονται; Να συναινέσει και ο λαός στις νέες ανατροπές και να πειστεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από αυτή την αντιλαϊκή και αντεργατική, που όλοι μαζί στηρίζουν.

Γι’ αυτό την Πέμπτη στις 7:30 στην Ομόνοια θα πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και μαχητικά ώστε να μη συναινέσουμε στα σχέδια της συγκυβέρνησης - ΕΕ - κομμάτων - κεφαλαίου και εργοδοτικής συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.

Να μη συναινέσουμε σε μια νέα συμφωνία που βαθαίνει τη χρεοκοπία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Να μη συναινέσουμε στην αποδοχή και την χειροτέρευση της χαμοζωής, κύρια για τις νεότερες γενιές, στην επιδείνωση των όρων που βγάζει το μεροκάματο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ενώ αντίστροφα βελτιώνει τους όρους ανάκαμψης της κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Να μη συναινέσουμε να υπογράψει ο λαός την καταδίκη του. Αν τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, τα χειρότερα είναι μπροστά του και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει κι άλλον πολύτιμο χρόνο.

Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, ενίσχυση του ταξικού πόλου μέσα στο κίνημα, που παλεύει για την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, τη δημιουργία προϋποθέσεων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κόντρα στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στην εξουσία τους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους, πρέπει να συναντήσει μεγάλη αντίδραση και αντίσταση από τους εργαζόμενους και το λαό.

Μια άλλη κοινωνία μας ταιριάζει, μπορούμε να την κατακτήσουμε, επιβάλλεται να την ζήσουμε!


Όλοι στο δρόμο την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Η μαζικότητα και η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει
Γι’ αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου