Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

... αναστέλλει την έκδοσή της η εφημ. «Αγγελιοφόρος»; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η εταιρία
Μπακατσέλου - Μπόμπολα - Ψυχάρη
οφείλει δεδουλευμένα έξι μηνών


Δεν κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» με τις φήμες για αναστολή της έκδοσης του να «φουντώνουν» στη Θεσσαλονίκη.

Η εφημερίδα που ανήκει στους Μπακατσέλο - Μπόμπολα - Ψυχάρη οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα άνω των έξι μηνών με αποτέλεσμα αρκετοί από τους εργαζόμενους να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.

Τα προβλήματα στην εφημερίδα έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, ενώ γιγαντώθηκαν από τις αρχές του 2015 όταν ο βιομήχανος Αλέξανδρος Μπακατσέλος, συγγενής της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλου αποχώρησε από το «τιμόνι» της εταιρίας.

Από το 2011 έως σήμερα στη συγκεκριμένη εταιρία έχουν χαθεί πάνω από 250 θέσεις εργασίας ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τις αποζημιώσεις τους.

Η επιχείρηση Εκδοτική Βορείου Ελλάδος στην οποία συμμετέχουν ο Πήγασος, ο ΔΟΛ και η εταιρία Δελφίνι της οικογένειας Μπακατσέλου που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» επιχείρησε να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα αλλά η αίτηση της απορρίφθηκε ενώ ο τραπεζικός δανεισμός που έχει ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδιάρθρωση του δανεισμού της υπήρξε και μέσα στην κρίση οπότε και έλαβε εκ νέου χρηματοδότηση μέσω κοινοπρακτικού δανείου από τις συστημικές τράπεζες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου