Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

... μείωση συντάξεων - τριμηνιαία "διευκόλυνση" !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τιμή και δόξα στον συν. Κατρούγκαλο...

"Σπάει" στα τρία
η αναδρομική έμμεση
μείωση στις συντάξεις
... που πρόταξε το συμφέρον των συνταξιούχων

... ζεύγος συνταξιούχων, μάλλον κομμουνιστές ... 
Από τον προσεχή Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα επιβληθούν οι παρακρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις υπέρ ΕΟΠΥΥ οι οποίες θεσπίστηκαν στις 15 Ιουλίου (νόμος 4334/2015). Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αρχική απόφαση του Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, η αύξηση της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ από το 4% των κύριων συντάξεων στο 6%, αλλά και η εισαγωγή της παρακράτησης 6% στις επικουρικές συντάξεις που έπρεπε να επιβληθούν αναδρομικά για τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου θα περνούσαν στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου.

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε όμως μία τεράστια σωρευτική, αν και εφάπαξ μείωση στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου που θα καταβληθούν μεταξύ 28 Αυγούστου – 2 Αυγούστου. Οι κύριες συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα μειώνονταν κατά 6% (επιπλέον παρακράτηση 2% ανά μήνα μεταξύ Ιουλίου - Σεπτεμβρίου) και οι επικουρικές συντάξεις του ίδιου μήνα κατά 18% (παρακράτηση 6% ανά μήνα στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου).

Γι' αυτό ο κ. Κατρούγκαλος αποφάσισε να μεταφέρει τις αναδρομικές παρακρατήσεις (επιπλέον 2% στις κύριες συντάξεις και 6% στις επικουρικές συντάξεις για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο) στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις δόσεις.

Έτσι στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει παρακράτηση μόνο 2% επιπλέον στις κύριες συντάξεις και μόνο 6% στις επικουρικές συντάξεις.

Η σωρευτική επιπλέον παρακράτηση 4% στις κύριες συντάξεις (2% τον Ιούλιο και 2% τον Αύγουστο) και 12% στις επικουρικές συντάξεις (6% τον Ιούλιο και 6% τον Αύγουστο ) θα επιβληθεί σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο του 2015.

Αυτό σημαίνει πως σε καθένα από τους παραπάνω μήνες (Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2015), θα παρακρατηθεί το 7,3% (6% η προβλεπόμενη παρακράτηση συν το 1,3% η αναδρομική του Ιουλίου – Αυγούστου 2015) από τις κύριες συντάξεις (αντί 6%), ενώ από τις επικουρικές συντάξεις το 8% (6% η προβλεπόμενη παρακράτηση συν 2% η αναδρομική του Ιουλίου – Αυγούστου 2015).

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου