Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

... "Αγγελιοφόρος" κακών νέων και προοπτικών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υιός Μπακατσέλου:
χαμογελά και αστειεύεται (!!!)
με το λουκέτο στον ημερήσιο «Αγγελιοφόρο»



Απούσα απ΄ όλα τα σημεία πώλησης της Βόρειας Ελλάδας παραμένει εδώ και 48 ώρες η ημερήσια εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», που ελέγχεται από την οικογένεια του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου. Κατά παράδοξο τρόπο, το γεγονός αυτό προκαλεί, όπως φαίνεται, ικανοποίηση στην εργοδοσία της εκδότριας εταιρίας, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Φώτης Μπόμπολας.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Μακεδονίας και της Θράκης έχει αναστείλει την έκδοσή της από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου μετά την επίσχεση εργασίας που άσκησαν δέκα (10) εργαζόμενοι με νευραλγικές θέσεις στη διαδικασία παραγωγής. Σελιδοποιοί, τεχνικοί Τύπου και υπάλληλοι μικρών αγγελιών διέκοψαν την παροχή των υπηρεσιών τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Στους εν λόγω εργαζόμενους, αλλά και στο σύνολο του προσωπικού η εργοδοσία της εταιρίας οφείλει μισθούς 6,5 μηνών, ενώ αρνείται να αναλάβει δεσμεύσεις για την έγκαιρη αποπληρωμή τους.

Σε επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας έχουν ήδη κατέλθει από τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου άλλοι δέκα (10) εργαζόμενοι, κυρίως δημοσιογράφοι, αρνούμενοι να παράσχουν την εργασία τους, δίχως να αμείβονται. Δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει τη θερινή άδειά τους, μέχρι ότου αποσαφηνιστεί εάν και πότε θα εισπράξουν τις αποδοχές τους.

Σε αναστολή έκδοσης οδεύει, όπως όλα δείχνουν, και ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», αρχής γενομένης από τις 9 Αυγούστου, καθώς για την προετοιμασία του δεν επαρκούν πλέον οι διαθέσιμες ειδικότητες των εργαζομένων.

Εικόνα απαξίωσης

Κατά τις τελευταίες 8 εβδομάδες το εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου» παρουσιάζει εικόνα απαξίωσης και αποσύνθεσης. Η ημερήσια εφημερίδα έχει περιορίσει αισθητά τον αριθμό των σελίδων της και συχνά εκδίδεται χωρίς οικονομικές, πολιτιστικές ή αθλητικές ειδήσεις, λόγω της απουσίας δημοσιογράφων, ενώ η κυκλοφορία της παρουσιάζει πτωτικές τάσεις.

Ροπή για αστεϊσμούς

Η εικόνα αυτή, αλλά και η διακοπή της έκδοσης του ημερήσιου εντύπου δε φαίνεται να πτοεί ούτε κατ΄ ελάχιστον τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εκδότριας εταιρίας, Βασίλειο Μπακατσέλο, υιό του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από τον πρώτο γάμο του.

Μάλιστα, κατά τη χτεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων ο Βασίλειος Μπακατσέλος εμφανίστηκε – όλως παραδόξως – ευδιάθετος, χαμογελαστός και με ισχυρή ροπή σε αστεϊσμούς. Δε φάνηκε να ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις δυσμενείς εξελίξεις στην εταιρία που διοικεί και δήλωσε σε ψύχραιμο τόνο ότι, εάν πολλαπλασιαστούν οι επισχέσεις εργασίας εργαζομένων, τότε θα αναστείλει τη λειτουργία όλου του εκδοτικού συγκροτήματος.

Εκ περιτροπής εργασία

Ο ίδιος απείλησε επίσης να επιβάλει μονομερώς σύστημα εκ περιτροπής εργασίας με δύο (2) ημέρες απασχόλησης την εβδομάδα, εάν οι περισσότεροι εργαζόμενοι αρνηθούν να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, διάρκειας έξι (6) μηνών, με μειώσεις αποδοχών από 30% έως 35%.

Ο υιός Μπακατσέλου είπε επίσης πως θα καταβάλει το υπολειπόμενο ποσοστό, ύψους 55%, της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου έως τις 18 Αυγούστου και το 1/30 των συνολικών οφειλών του εντός του Νοεμβρίου. Αρνήθηκε δε και πάλι να εξοφλήσει εγκαίρως τις υποχρεώσεις που έχει συσσωρεύσει προς το προσωπικό του εδώ και 6,5 μήνες, παραπέμποντας στο… 2018 (...) Συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου