Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

... ΜΜΕ - εργοδοτική βία : Επί του πρακτέου κάτι, κύριοι; ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

“Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει”

Εφημερίδες χωρίς συντάκτες και με ύλη που θα «μαγειρεύεται» σε newsrooms εργολάβων είναι το σχέδιο που βάζουν μπροστά εκδότες και καναλάρχες για ενημέρωση φασόν.

Στόχος των βαρόνων των ΜΜΕ είναι πρωτοσέλιδα, τηλε-παράθυρα και αναρτήσεις να πλασάρουν δήθεν ως ειδήσεις ό,τι συμφέρει την διαπλοκή ή το στοίχημα, με την βία στα γήπεδα να δίνει και να παίρνει αλλά με το αθλητικό ρεπορτάζ στην ανεργία ή στην γωνία.

Από τους αθλητικούς συντάκτες ξεκίνησαν πριν ένα μήνα οι απολύσεις στον Αnt1, που προχώρησαν σε πολιτικούς συντάκτες και στην σφαγή των τεχνικών, με το καθεστώς Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ να ψελλίζει κάτι για «λήξη των συμβάσεων», χωρίς να ντρέπεται.

Ήδη Ψυχάρης και Μπόμπολας ετοιμάζονται να μπουν μαζί στο ίδιο γήπεδο για να προχωρήσουν σε νέες απολύσεις με την συγχώνευση που ψήνεται για ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ, μαζί με τα ρέστα.

Στον «Ελεύθερο Τύπο» όμως Μπενέκος και Σκαναβής θέλουν να ξεπεράσουν τα παλιά τους αφεντικά και πετάνε σε μια μέρα στο δρόμο 19 αθλητικούς συντάκτες και μάλιστα με πέτσινες αποζημιώσεις χωρίς να ανοίγει μύτη.

Βρίσκουν και τα κάνουν αφού η παρέα Αντωνιάδου-Καρούτζου και παρατρεχάμενοί τους έχει δώσει πράσινο φώς με τη στάση του και τώρα όλοι μαζί κρατάνε την ΕΣΗΕΑ, χωρίς προεδρείο. Και κάνουν τις δουλειές τους.

Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου