Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

... "... αν, λοιπόν, θέλει η κυβέρνηση" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι «πτωχευμένοι» μιντιάρχες
μάς κλέβουν,
μετά... τους πληρώνουμε

... μικρό δείγμα λόγω χώρου !..
Με αφορμή την ειδησεογραφία και τις απόψεις μας για την όζουσα μιντιακή διαπλοκή, η συνάδελφος, δημοσιογράφος, Ελένη Λαδοπούλου, που έχασε τη δουλειά της από την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου, μας έστειλε τις εξής σκέψεις, τις οποίες και προσυπογράφουμε:

«Θα μπορούσαν εύκολα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης να ξεκινήσουν το ξεκαθάρισμα στις επιχειρήσεις του Τύπου και ΜΜΕ που μπήκαν στην ατέρμονη διαδικασία "πτώχευσης" από το 2010 έως σήμερα.

Ολες αυτές οι επιχειρήσεις είχαν (και έχουν) οφειλές στους εργαζόμενους τους, στου προμηθευτές τους, στο κράτος, στα ασφαλιστικά Ταμεία και άφθονα τραπεζικά δάνεια που δεν μπορούσαν να ξεχρεώσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες τους, οι μεγαλομέτοχοι τους και τα μεγαλοστελέχη τους, διέθεταν offshore, τραπεζικούς λογαριασμούς, άλλες μπίζνες και μυθώδεις ακίνητες περιουσίας εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας, οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους.

Βεβαίως όλοι καλύπτονται πίσω από νόμους περί Ανωνύμων Εταιρειών, τραπεζικά απόρρητα κ.λπ, ωστόσο ας γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος στις κινήσεις των λογαριασμών και στις μεταβιβάσεις των περιουσιών τους τα τελευταία χρόνια και μια τροπολογία του νόμου για τελειώνει αυτό το πάρτι που το πληρώνουν μόνο τα κοινωνικά στρώματα που δεν φοροδιαφεύγουν.

Πάρτε παράδειγμα τη δική μου οικογένεια: χάσαμε και οι δυο τις δουλειές μας, επτά μισθούς και τις νόμιμες αποζημιώσεις, δηλαδή περίπου 80.000 ευρώ! Ομως εμείς παρά τη φτώχεια μας συνεχίζουμε έστω και με ρυθμίσεις να πληρώνουμε το δάνειο πρώτης κατοικίας, τους φόρους μας για την κάλυψη της τρύπας των χρεοκοπημένων τραπεζών, την οποία δημιούργησαν και άφησαν πίσω τους οι «πτωχοί» ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Αν λοιπόν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να τους ξεσκονίσει και να δούμε τότε τι όμορφα που κλείνουν τα πάσης φύσεως ελλείμματα και οι κοινωνικές ανισότητες».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου