Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

... Τσίπρας - ευήκοον ους στο αίτημα των εκδοτών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πήρε πίσω την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%
Έκανε το χατίρι
στους νταβατζήδες
ο Τσίπρας!
... και από 6,5%, οι εφημερίδες έπεσαν στο 6%


Τελικά, μπορεί να εκπέμπονται από το Μέγαρο Μαξίμου μηνύματα προς τους μεγαλοεκδότες ότι έρχεται η… σειρά τους με το πακέτο των μέτρων, όπως και με τις τηλεοπτικές άδειες, όπου μπαίνει τέλος στο… μόνιμο καθεστώς των… προσωρινών αδειών, που ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια, όμως έτεινε ευήκοον ους στο μαζικό αίτημα για μη αύξηση του ΦΠΑ στις εφημερίδες!

Η μετάβαση του ΦΠΑ στις εφημερίδες από τον χαμηλότερο συντελεστή, 6,5% που ίσχυε μέχρι τώρα, στον ανώτατο 23%, στο πλαίσιο των απαιτήσεων των… «θεσμών», έσπειρε τον πανικό στους μεγαλοεκδότες, αφού θα οδηγούσε σε αύξηση της τιμής πώλησης των εφημερίδων, με συνέπεια την περαιτέρω μείωση των κυκλοφοριών, που ήδη βρίσκονται στο κόκκινο και κρατιούνται στη ζωή με τις προσφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν προσωπικές παρεμβάσεις εκδοτών στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίο τόνισαν ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση σε ΦΠΑ 23% θα είναι η χαριστική βολή για πολλές εφημερίδες, μεγάλες και μικρές. Λέγεται ότι οι παρεμβάσεις έφθασαν μέχρι και στο Μαξίμου και τελικά δόθηκε η εντολή οι εφημερίδες να παραμείνουν στον μικρό συντελεστή ΦΠΑ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου