Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

... ο Λέων Καραπαναγιώτης και τα δήθεν "Νέα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η σκηνή είναι πραγματική. Αναγνώστης των “Νέων”, μεγάλης ηλικίας, σε τοπικό κατάστημα ψιλικών δεν πίστευε πως η εφημερίδα που του έδινε ο ψιλικατζής, ήταν αυτή που αγόραζε επί χρόνια.

@ Με ελάχιστες σελίδες, και προσφορές από τα αζήτητα, δεν θύμιζαν σε τίποτα την εφημερίδα που δημιούργησε ο μακαρίτης Λέοντας Καραπαναγιώτης. Τα “Νέα” μπορούσαν να μιλήσουν με τον ίδιο τρόπο και στο λαϊκό κόσμο και στους διανοούμενους, έχοντας σχεδόν πάντοτε πλήρες ρεπορτάζ και σημαντικούς συνεργάτες.

@ Ήταν τα “Νέα” του …Λέοντος και δυστυχώς κανείς από τους Επιγόνους, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτή την τεράστια κληρονομιά.

@ Στην περίπτωση της ιστορικής αυτής εφημερίδας, δεν ήταν το Μνημόνιο που τη μετέτρεψε, σε ένα φύλλο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Στα χρόνια του Μνημονίου, η μετάλλαξη είχε ήδη γίνει, γιατί οι Μνηστήρες της επίζηλης θέσης ανήκαν ήδη στη “συμμαχία των προθύμων”.

@ Σήμερα, δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να αναζητήσει στα περίπτερα τα “Νέα”. Δεν είναι μια μόνο μνημονιακή εφημερίδα, αλλά μια δήθεν εφημερίδα, για τα δεδομένα της ιστορίας του ΔΟΛ.

@ Έχει βρει το ελάχιστο κοινό της που δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτό που (δεν) διαβάζει. Οι αναγνώστες των “Νέων”, όμως, είναι άλλη ιστορία...

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου