Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετακομίζει το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ!

Διασπώνται οι υπηρεσίες του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ σε διαφορετικά κτίρια. Με απόφαση του ΔΣ του ασφαλιστικού οργανισμού των ΜΜΕ, οι Διευθύνσεις Γ΄ και Δ΄ , δηλαδή πρώην ΤΑΤΤΑ και πρώην ΤΣΕΥΠ, μετακομίζουν στο κτίριο του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στη Χρήστου Λαδά.

Στην οδό Καλλιρρόης θα παραμείνουν η Α΄ και η Β΄ Διεύθυνση, δηλαδή το πρώην ΤΣΠΕΑΘ και το πρώην ΤΑΙΣΥΤ. Το ΔΣ ενέκρινε το ποσόν των 15.375 ευρώ για να διαμορφωθεί ο δεύτερος όροφος του κτιρίου στη Χρ. Λαδά.
---
Εισαγγελική έρευνα

για την ειδική διαχείριση της ΕΡΤ

Η Εισαγγελία Αθηνών, έπειτα από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, θα αναλάβει τη διερεύνηση καταγγελιών για ζημία της τάξης των 26 εκατ. ευρώ στην ειδική διαχείριση της πρώην ΕΡΤ. Το δικαστήριο αποφάσισε και την αντικατάσταση της ειδικής διαχειρίστριας, δικηγόρου, Αφροδίτης Γουγά από τον Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο, εσωτερικό ελεγκτή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ.
---
Ξεκινάει το CNN.gr

Μια σημαντική συμφωνία πέτυχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Από το φθινόπωρο, σε συνεργασία με το CNN International Commercial Group, ξεκινά μέσω της DPG Digital Media το ελληνικό CNN αποκλειστικά στο internet.

Το CNN.gr θα καλύπτει τη διεθνή ειδησεογραφία και τα μεγάλα γεγονότα μέσα από τα ρεπορτάζ του CNN και του συνεργαζόμενου δικτύου του και τα γεγονότα εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος μέσω της εταιρείας του Δ. Γιαννακόπουλου. Επικεφαλής της προσπάθειας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Μπόμης. Είναι η τρίτη κατά σειρά είσοδος διεθνούς δικτύου στην Ελλάδα, με ελληνικό περιεχόμενο, μετά το Euronews Greek και το site της Huffington Post.
---
Θα εισπραχθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης;

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η διάταξη για την άμεση είσπραξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Στο πρώτο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα η διάταξη δεν προστέθηκε από λάθος (;).
---
Ερώτηση για τα ΜΜΕ από Παναγούλη
Την κατάθεση εγγράφων και στοιχείων από τηλεοπτικά κανάλια και ενημερωτικές εκπομπές την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ζητάει με ερώτησή του στους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Από το υπουργείο Οικονομικών ζητάει επίσης να κατατεθούν στη Βουλή αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που χρωστάει κάθε τηλεοπτικός σταθμός στις τράπεζες, στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και να ενημερωθεί η Βουλή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών.
---
Ε-TV, όπως λέμε Alter!

Το μοντέλο του Alter, που έβαλε λουκέτο το 2012, αναβιώνει το Ε-TV, με στόχο να λάβει την πανελλαδική άδεια λειτουργίας. Η πληθώρα των μετεγγραφών που έκανε το τελευταίο διάστημα δείχνει πως από ένα μικρής εμβέλειας ψυχαγωγικό κανάλι, με λίγες ώρες προγράμματος, στοχεύει να μετατραπεί από τον Σεπτέμβριο σε… ρέπλικα του Alter. Οι συνεργασίες του Ε-ΤV με ονόματα όπως η Νανά Παλαιτσάκη και η Τατιάνα Στεφανίδου δίνουν τον τόνο για το είδος του προγράμματος που θα έχει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου