Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

... δημοσιογράφοι - τρομάρα μας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταντήσαμε λαπάς...
Καιρός να μας σιχαθεί όλους πλέον η κοινωνία


Του Θάνου Πασχάλη

Δεν είναι μόνον η υπόθεση με τους εκβιαστές «συναδέλφους δημοσιογράφους​».

Είναι που αρχίζει η κοινωνία να μας σιχαίνεται όλους. Και η μπάλα δυστυχώς κινδυνεύει να μας πάρει όλους. Ικανούς και μη. Ρεπόρτερ και παπατζήδες. Αυτούς που γράφουν με στοιχεία και ντοκουμέντα και αυτούς που γράφουν από την κοιλιά τους ή για εξυπηρετήσουν προσωπικά ή συμφέροντα άλλων. Και όμως στα μάτια του κόσμου γίναμε όλοι μας ίδιος λαπάς.

Αυτοανακηρύξαμε τους εαυτούς μας πολυεπιστήμονες, ντετέκτιβ, δικαστές, αστυνομικούς, νεκροθάφτες, γνώστες των πάντων και κήνσορες των όλων. Το ρεπορτάζ με στάση αντικειμενική και με τεκμήρια πέθανε.

Τα μέσα ενημέρωσης κατάντησαν η πλήρως κυβερνητικά ή πλήρως αντικυβερνητικά (σπάνιες οι εξαιρέσεις) .

Το newpost.gr είναι μια από αυτές. Το λέω και το εννοώ. Δεν λιβανίζει ούτε λασπώνει. Στα περισσότερα όμως ΜΜΕ -όπως τα παρακολουθώ και τα αντιλαμβάνομαι- συμβαίνει το εξής τραγελαφικό.

Από τη μια ή ασβέστη όπου όλα είναι πάλλευκα, από την άλλη ή λάσπη όπου όλα είναι μαύρα. Λες και η ζωή μας είναι ασπρόμαυρη και όχι έγχρωμη Αχταρμάς στο κάθε τι και προχειρότητα.

Βγάζουν συμπέρασμα για το κάθε τι με απίστευτη επιπολαιότητα και ημιμάθεια. Έτσι από τη μια αποθεώνουν ανθρώπους και πράγματα με απίστευτη ευκολία ενώ από την άλλη σπιλώνουν ανθρώπους με απίστευτη προχειρότητα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απαξιώθηκαν πλήρως στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου.Μάλλον σύντομα θα είναι στη συνείδηση όλου του κόσμου. Αρνούμαι όμως να δεχτώ ότι όλοι είμαστε ίδιοι ή μοιάζουμε με αυτούς που μας δείχνουν ότι είμαστε ίδιοι. Η δημοσιογραφία κατάντησε αχταρμάς και στάχτη.

Ο καθείς το μακρύ του και το κοντό του. Είπαμε ή δοξάζουμε ή πενθούμε. Ή τρομοκρατούμε ή  υπηρετούμε συμφέροντα. Ή δαιμονοποιούμε ή περί αγγέλων ομιλούμε. Και ας ποτέ το απόλυτο καλό δεν είναι από τη μια πλευρά και το απόλυτο κακό από την άλλη. Ετσι μάθαμε. Να εντυπωσιάζουμε. Ως παντογνώστες και πολυεπιστήμονες. Τρομάρα μας.
---
πηγή: newpost.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου