Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

... The Independent τέλος, σε χαρτί - το μέλλον είναι ψηφιακό ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέλος εποχής
για την εφημερίδα Independent:
Προσεχώς μόνο on line

Η βρετανική εφημερίδα The Independent, η κυκλοφορία της οποίας βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε ελεύθερη πτώση, σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και από τις 26 Μαρτίου γίνεται 100% ψηφιακή, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της.

«Η βιομηχανία του Τύπου αλλάζει και η αλλαγή αυτή άρχισε από τους αναγνώστες. Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης Εβγκένι Λεμπέντεφ.

Η εφημερίδα είχε ιδρυθεί το 1986 από ομάδα δημοσιογράφων. Στις καλύτερες εποχές της η κυκλοφορία της έφθανε τις 400.000 φύλλα, όμως εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του αριθμού αυτού.

Η κυκλοφορία της βρίσκεται έτσι μακράν πίσω από εκείνη ταμπλόιντ εφημερίδων όπως η Sun ή η Daily Mail, καθώς και των Times, Guardian και Daily Telegraph.

Το τελευταίο φύλλο σε χαρτί θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 26 Μαρτίου και το τελευταίο φύλλο της The Independent on Sunday στις 20 Μαρτίου.

Ο όμιλος επιβεβαίωσε εξάλλου την πώληση, υπό την αίρεση της συμφωνίας των μετόχων, της εφημερίδας «i», μιας πιο ελαφριάς εκδοχής της εφημερίδας, στον όμιλο Johnston Press, ο οποίος πρόκειται επίσης να υποδεχθεί «σημαντικό αριθμό εργαζομένων» της Independent.

Η πώληση αναμένεται να αποφέρει περίπου 25 εκατ. στερλίνες (32 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου