Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

... ΕΣΗΕΜ-Θ και μαθήματα εργοδοτικού συνδικαλισμού ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Τα κεφάλια μέσα» προτείνει η ΕΣΗΕΜΘ
στους εργαζόμενους της «Μακεδονίας»
που διεκδικούν δεδουλευμένα 6,5 μηνών…

Μαθήματα «εργοδοτικού συνδικαλισμού» παρέδωσε χθες κατά τη συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Μακεδονία» η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ. Με την «αντιπολίτευση» απούσα και άλαλη, οι διοικούντες στην ΕΣΗΕΜΘ για μία ακόμη φορά προσπάθησαν να πείσουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υπομονή, να σκύψουν το κεφάλι και σαν είλωτες να αρκεστούν στους κουτσουρεμένους μισθούς που πληρώνει η «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» των Ρήγα- Σουλοπούλου - Καπόν. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στη «Μ» αυτή τη περίοδο πληρώνονται το μισθό Αυγούστου και τα απλήρωτα δεδουλευμένα ξεπερνούν τους 6 μισθούς.


Υιοθετώντας απόλυτα τα επιχειρήματα και τις θέσεις της εργοδοσίας, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ μέσω των Φωκιανίδη - Κοντογουλίδη, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διέξοδος αν ακολουθηθεί ο δρόμος των κινητοποιήσεων και των πιέσεων. Πρότεινε η επιχείρηση να παραμείνει στο απυρόβλητο ώστε να συνεχίσει τις επενδυτικές και επιχειρηματικές της προσπάθειες και όταν με το… καλό, μπορεί και αντέχει, θα πάρουν και οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Πότε και πού σταματάει η κατηφόρα δεν είπαν.

Από κοντά βέβαια και όλο το διευθυντικό team της εφημερίδας, των περιοδικών και του εμπορικού, που παρουσίασε με πολύ συνεκτικό και καταρτισμένο τρόπο τα μεγέθη, τις ηρωικές προσπάθειες και τα… πάθη της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει όχι μόνο να κάνουν υπομονή αλλά να δουλεύουν αγόγγυστα, να συναινούν στις υποδείξεις, να υπακούν στην ιεραρχία και να πάψουν την κριτική στο κυλικείο και στα πηγαδάκια. Ακούσθηκε μάλιστα και το σαμαρικό ανέκδοτο ότι… μέσα στο 2016 η επιχείρηση θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα! Ήταν πράγματι από τις λίγες στιγμές ευθυμίας. Ούτε ο Τσίπρας δεν τα λέει έτσι (...)
---
Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου