Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

... Τράγκας - "Ανεξαρτησία" και ξερό ψωμί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Τράγκας μάς δίνει ψωμί
 
Επειδή βλέπει να έρχεται "Αργεντινή" - Σαράντα χρόνια φούρναρης αυτός, και ξέρει.

Ο Γιώργος Τράγκας προβλέπει «Αργεντινή». Να γίνει δηλαδή η Ελλάδα τέτοια (βέβαια και ο Τσίπρας είχε πει κάποτε «Μακάρι να είμαστε Αργεντινή», άλλο αυτό). Μάλιστα, ενδεχομένως να μην είναι μόνο πρόβλεψη του πατριώτη δημοσιογράφου, μπορεί να είναι ευσεβής πόθος. Δηλαδή ίσως την ορέγεται τηνΑργεντινή για να έχει να λέει. Μαζί και να γράφει στη (μια ακόμα) εφημερίδα του που τσακίζει κόκαλα καθημερινά και μαζί τσακίζει τα δελτία κυκλοφορίας με την απουσία της.

Προς το παρόν βοηθάει τους προς αργεντινοποίηση Έλληνες μοιράζοντας ψωμί δωρεάν, με κουπόνια. Όχι κατοχικά, αλλά της εφημερίδας του. Μπας και αυγατίσει η κυκλοφορία, την οποία κρύβει από τα δελτία του «Αργους» και της «Ευρώπης». Τα αποκρύπτει επιμελώς – μπορεί και αιδημόνως. Γιατί οι εφημερίδες του Τράγκα ποτέ δεν είχαν υψηλές κυκλοφορίες. Έρποντας (κυκλοφοριακά) πήγαιναν – με εξαίρεση τον πρώτο καιρό από την επανέκδοση της «Βραδυνής».

Βλέπει Αργεντινή, λοιπόν ο Τράγκας. Την πρώτη φορά το είπε καθαρά και χωρίς μισόλογα το περασμένο Σάββατο. Με τίτλο κάγκελο: «ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ». Σήμερα επανήλθε με ντοκουμέντα για να πείσει. Ύστερα από ρεπορτάζ σε βάθος μάς πληροφορεί ότι «Οι υπερήφανοι Έλληνες», που «Ζουν Μέρες Κατοχής» (πάνε οι «Μέρες Αργεντινής»), «Πληρώνουν τους γιατρούς με αυγά και κοτόπουλου» (πρώτα τα αυγά, και ας είναι υποδεέστερης αξίας, για να τετραγωνίσει ο τίτλος).

Η ανταλλακτική οικονομία έχει έρθει, είναι εδώ. Γι’ αυτό ο Τράγκας δίνει ψωμί για να πάρουν εφημερίδα. Σαράντα χρόνια φούρναρης, κάτι ξέρει.

(Όταν άρχισε να κυκλοφορεί η Ανεξαρτησία, τα κουπόνια για το ψωμί ήταν στην κορυφή της πρώτης σελίδας. Τώρα που τα έμαθε ο λαός και κάνει ουρές στους φούρνους, τα κατέβασε στη βάση. Ο λαός του Τράγκα ξέρει. Ξέρει να τρώει).

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου