Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

... "Πρώτο Θέμα" - ξύλο οι συντάκτες του για το πρωτοσέλιδο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μα γιατί πλακώνουν στο ξύλο
τους συντάκτες του Πρώτου Θέματος;



Τότε με τον δολοφονημένο Παύλο, ένα άθλιο εξώφυλλο...


Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Όταν βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Νίκο Σβέρκο έξω από το Εθνικό Θέατρο την ημέρα που «κατέβασαν» την επίμαχη παράσταση οι νεοφιλελεύθεροι-κεντροαριστεροί, αντιμετωπίσαμε κάποια μικρά προβλήματα.

Ήταν έξω από το κλειστό θέατρο οι συντελεστές της παράστασης και αντελήφθησαν πως είμαστε δημοσιογράφοι. Αγρίεψαν. «Δεν πιστεύουμε να τραβάτε κρυφά τίποτε φωτογραφίες ή βίντεο» μας είπαν. Τους διαβεβαιώσαμε πως όχι μόνο δεν το κάναμε αλλά ούτε το είχαμε σκεφτεί καν. Δεν είμαι σίγουρος πως μας πίστεψαν, δεν έδειχναν να πείθονται ακόμα και όταν τους είπαμε πως είμαστε από την Εφημερίδα των Συντακτών, «μην νομίζετε, δεν έχουμε σχέση με το Πρώτο Θέμα» πρόσθεσα χαριτολογώντας. Δεν γέλασαν, ήταν καχύποπτοι. Και δικαίως, θα έλεγα.

Χθες λοιπόν ξυλοκοπήθηκε άγρια ένας συντάκτης του Πρώτου Θέματος. Ο Στρατής Λημνιός. Από ποιους; Από τους συγγενείς του Παντελή Παντελίδη. Οι οποίοι θύμωσαν με φωτογραφίες που τράβηξε (ο συντάκτης) στο Ασκληπείο της Βούλας στο οποίο είχε μεταφερθεί ο άτυχος τραγουδιστής.

Κάποιοι λένε πως προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες μέσα στο νεκροτομείο! Ο ίδιος υποστηρίζει πως τράβηξε μόνο τη... μητέρα του καλλιτέχνη, που σπάραζε η γυναίκα από τον πόνο της.

Κι έφαγε πολύ ξύλο από τους συγγενείς ο υπηρέτης του λειτουργήματος που λέγεται δημοσιογραφία. Και που την ασκεί κάθε Κυριακή το Πρώτο Θέμα. Ειδικό στη δημοσίευση -πρωτοσέλιδα - φωτογραφιών που ξεπερνούν τα όρια της δεοντολογίας.
---
πηγή: www.efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου