Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

... η ένστασή μας για μια ανακοίνωση της ΔΑΣ ΕΤΙΤΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α" : ... όταν αναφερόμαστε σε συντεχνιακές πρακτικές - και επειδή οι συγκεκριμένες αναφορές "ακουμπάνε" και σε άλλες Ενώσεις που δεν μετείχαν στις στάσεις εργασίας της ΠΟΕΣΥ και των δορυφόρων της - θα πρέπει να είμαστε πρώτα εμείς που θα δίνουμε το καλό παράδειγμα ... γιατί τι μας διδάσκει ένα πανό που ζητά την ενίσχυση ενός Ιδιωτικού Δικαίου Ταμείου πέραν μιας στενής συντεχνιακής αντίληψης; ... και μάλιστα αυτή η ενίσχυση (δες και non-paper) είναι το υπ' αριθμόν ΕΝΑ ζητούμενο των δημοσιογραφικών Ενώσεων σε βάρος όλων των άλλων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... όλα τ' άλλα απλώς γυρνάνε γύρω απ' αυτό ... κατά τ' άλλα υπερθεματίζουμε σε ό,τι αφορά τις καταστροφικές κυβερνητικές πρακτικές ...


Η ΔΑΣ ΕΤΙΤΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ:
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
`Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ `Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Συνεχίζοντας τη διασπαστική, συντεχνιακή πρακτική της, η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ αρνήθηκε τη συμμετοχή της στις στάσεις εργασίας που πρόσφατα εξήγγειλαν οι Ενώσεις των ΜΜΕ, ως πρώτη απάντηση στο νόμο - απάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις άδειες εκπομπής των τηλεοπτικών καναλιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού η πλειοψηφία της ΕΤΙΤΑ κατά καιρούς διαχωρίζει τη δράση της Ενωσης από το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Πρόσχημα πάλι το ίδιο. Οι στάσεις υποκινούνται από την εργοδοσία, λένε.

Μεγαλείο υποκρισίας! Λες και η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο, νομοθετεί υπέρ των εργατών και του λαού!

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ παίρνει καθαρή θέση υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής θολωμένη από τις αυταπάτες της ότι αυτή θα προστατέψει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ομως, η κυβέρνηση επιλέγει, και μέσω της διαδικασίας αδειοδότησης, τα καινούρια ή παλιά δικά της «τζάκια», τα οποία με το αζημίωτο θα καλύπτουν τις ανάγκες της προπαγάνδας υπέρ του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, του ευρωμονόδρομου, τη σπίλωση των αγώνων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για έναν ανηλεή πόλεμο συμφερόντων, από τον οποίο οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ μόνο να χάσουν έχουν.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που σύσσωμος ο κόσμος της εργατιάς και της αγροτιάς διαμαρτύρεται για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η πλειοψηφία της ΕΤΙΤΑ περιμένει παθητικά πότε θα κλειστεί το επόμενο ραντεβού με κάποιον κυβερνητικό παράγοντα, για να ακούσει στην ουσία τίποτα.

Οι εργαζόμενοι όμως ούτε μπορούν ούτε και θέλουν να περιμένουν!

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά διλήμματα!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μη χαθεί καμία θέση εργασίας μέσω της αδειοδότησης των καναλιών.
Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
Απαιτούμε την επαναφορά των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.
Απαιτούμε την κάλυψη των ανέργων με επίδομα ανεργίας και μέτρα προστασίας για όλο το διάστημα της ανεργίας, με το χρόνο ανεργίας να θεωρείται συντάξιμος.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

ΥΓ.: Η πρόσφατη δακρύβρεχτη ανακοίνωση του ΔΣ, που επιβεβαιώνει την απάτη της διαβούλευσης με την κυβέρνηση, απλά δικαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση και τη στάση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου