Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

... MEGAλο ελληνογερμανικό τραπεζικό κανάλι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μπαίνει η Deutsche Bank στο Mega!


Λύση από τη Γερμανία για το Mega! Το ενδεχόμενο να εισέλθει η Deutsche Bank στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης, αναφέρουν πληροφορίες του «Π». Η είσοδος της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας θεωρείται δεδομένη και το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.

Αν επιτευχθεί η συμφωνία, ο τηλεοπτικός σταθμός θα ανακουφιστεί σημαντικά και θα αποκτήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επανεκκίνησή του και τη διεκδίκηση της άδειας. Η αύξηση κατά 15,1 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ, πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 1η Μαρτίου 2016 και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα συμμετάσχουν ο Σταύρος Ψυχάρης, ο ΔΟΛ και ο Πήγασος ή θα ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Β΄, με την είσοδο κι άλλων επενδυτών από την πλευρά των μετόχων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης.
---
Έβαλαν ενέχυρο μετοχές τους
στο MEGA, ο ΔΟΛ και ο Πήγασος

Ενέχυρο μετοχές του ΔΟΛ και του Πήγασου στο Mega! Ο ΔΟΛ στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 συνέστησε ενέχυρο με βάση τον ν. 3301/2014 επί του συνόλου των μετοχών (22,11%) στο Mega, υπέρ της Alpha Bank, για ομολογιακό δάνειο που εξασφάλισε. Αντίστοιχα, στις 11 Μαρτίου 2014 ο Πήγασος ενεχυρίασε 13.200.000 μετοχές (ποσοστό 12,9%) από τις συνολικά 32.991.879 που κατέχει στo Mega (32,73%) υπέρ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ (ως εκπροσώπου των ομολογιούχων), στo πλαίσιο ομολογιακού δανείου που επίσης εξέδωσε. Και στις δύο περιπτώσεις τα δικαιώματα ψήφου ασκούνται από τις εκδοτικές εταιρείες, ενώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ενέχυρο θα επεκταθεί και στις νέες μετοχές που ενδεχομένως θα αποκτήσουν.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου