Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

... ένα άρθρο που έκανε άνω-κάτω το Mega ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Δεν έχει πάτο το δελτίο του Mega»

Ανω-κάτω έκανε το διευθυντικό δίδυμο του Mega το άρθρο-φωτιά της Ντέπυς Γκολεμά με τίτλο «Δεν έχει πάτο το δελτίο του Mega», που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας.

Μανώλης Καψής και Κώστας Σπυρόπουλος θορυβήθηκαν έντονα από τη σκληρή κριτική της γνωστής δημοσιογράφου και στη συνέχεια ξεκίνησαν τα σενάρια για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή (σ.σ.: Λες και χρειάζεται υποκινητής για να πει όσα λένε σχεδόν όλοι οι συντάκτες του καναλιού).

Ο «ένοχος» βρέθηκε σχεδόν αμέσως, καθώς τόσο ο Μ. Καψής όσο και ο Κ. Σπυρόπουλος συμφώνησαν ότι, πέραν της δημοσιογράφου, για το συγκεκριμένο κομμάτι ευθύνη έχει και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Πώς και γιατί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν, αν και άπαντες στο Μεγάλο Κανάλι ξέρουν πολύ καλά ότι και πριν από την αποχώρηση Παναγιωτόπουλου οι σχέσεις του με τον Μανώλη Καψή δεν ήταν και εξαιρετικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντέπυ Γκολεμά στο άρθρο της έγραφε χαρακτηριστικά ότι, «όταν πετάς από το πλοίο το έμψυχο υλικό, που χρόνια σε στήριξε, και αφήνεις το τιμόνι στον δεύτερο βοηθό καμαρότου, που έχει για συμβουλάτορά του έναν... μάγειρα, είναι βέβαιο ότι ο κόσμος που σε ακολουθεί δεν είναι τόσο μαζόχας. Θα λακίσει...».

Προφανώς, Καψής και Σπυρόπουλος αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους τον «βοηθό καμαρότου» και τον «μάγειρα», αλλιώς δεν εξηγείται πώς σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στρέφονται εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον οποίον κατηγορούν έτσι κι αλλιώς ότι με την αρθρογραφία του στον προσωπικό του ειδησεογραφικό ιστότοπο κάνει επιθέσεις σε ένα κανάλι από το οποίο επί είκοσι χρόνια και πλέον αμειβόταν, και μάλιστα πλουσιοπάροχα, ενώ εξίσου πλουσιοπάροχα αποζημιώθηκε.

Στον σταθμό της Μεσογείων το κλίμα είναι ξανά ιδιαίτερα βαρύ, αφού το κεντρικό δελτίο βρέθηκε τη Δευτέρα... δεύτερο και την Τρίτη... τρίτο και καταϊδρωμένο – και τέταρτο, αν υπολογισθεί και ο Alpha, που όμως βγαίνει μία ώρα νωρίτερα. Παράλληλα, και η πρωτοβουλία για το Νόμπελ, που διαφημίστηκε τόσο, σε συνεργασία με μεγάλα ειδησεογραφικά sites, πήγε... άπατη, καθώς δεν κατάφερε να προσελκύσει τηλεοπτικό κοινό.

ΓΚΡΙΝΙΑ

Η Ολγα Τρέμη, η οποία καιρό τώρα έχει αποστασιοποιηθεί από τις κεντρικές αποφάσεις για το δελτίο, συνεχίζει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις της με στελέχη, αλλά και ρεπόρτερ με τους οποίους διατηρεί καλή σχέση να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη συνολική εικόνα στο κανάλι, ενώ έντονη γκρίνια ακούγεται πλέον και για τις επιδόσεις της Μαρίας Σαράφογλου στο δελτίο του Σαββατοκύριακου, που πάει χειρότερα από ό,τι το καθημερινό. Ειδικά για τη Μ. Σαράφογλου, της καταλογίζουν ότι της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά αδυνατεί να τις αξιοποιήσει. Μιλάνε, μάλιστα, και για την τελευταία εμφάνισή της στο δελτίο της περασμένης Κυριακής και για το «ναυάγιο» του ζωντανού διαλόγου που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τις ηλικιωμένες γυναίκες από τη Μυτιλήνη.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου