Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρωτοβουλία ΠΣΑΤ για δεοντολογία

Αξιέπαινη η προσπάθεια του ΠΣΑΤ να καλέσει όλους τους διευθυντές των αθλητικών φύλλων σε κοινή σύσκεψη για θέματα τήρησης της δεοντολογίας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τους διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων, κυρίως σε ό,τι αφορά τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Συζητήθηκε και η πιθανότητα απεργιακής κινητοποίησης για το Ασφαλιστικό, με στόχο να μην υπάρξει κρούσμα απεργοσπαστικού αθλητικού φύλλου.
---
Νέα έρευνα για τον Περιφερειακό Τύπο

Η ατζέντα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στα ΜΜΕ έχει ανοίξει, με τις τηλεοπτικές άδειες να είναι στην κορυφή. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται και ο Περιφερειακός Τύπος, με τους εκδότες του οποίου έχει γίνει ήδη διάλογος. Η πραγματοποίηση μιας νέας έρευνας για την εμβέλεια των περιφερειακών εφημερίδων αποτελεί τη βάση για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η μελέτη αναγνωσιμότητας για χρήση στη διανομή των κρατικών κονδυλίων αποτελούσε αίτημα και των Ενώσεων Ιδιοκτητών του Περιφερειακού Τύπου και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έδωσε το πράσινο φως.
---
Έρευνα για τον ΔΟΛ

από την “Εφημερίδα των Συντακτών”

Μια έρευνα με τίτλο “1922-2016 Το βαθύ κράτος του Τύπου” σε ένα ένθετο 48 σελίδων θα δημοσιεύσει το επόμενο Σάββατο η “Εφημερίδα των Συντακτών” με την υπογραφή του Δημήτρη Ψαρρά, αυξάνοντας την ένταση ανάμεσα στην εφημερίδα και τα έντυπα του Οργανισμού. Θα έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ποια γεγονότα θα αναφέρονται στην έρευνα αυτή.
---
Το 86,1% δηλώνει ότι τα ΜΜΕ

κάνουν κατάχρηση του ρόλου τους!

Εξαιρετικά αρνητική είναι η εντύπωση που έχουν οι πολίτες ως προς τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα αλλά και τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της RASS, το 86,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κάνουν κατάχρηση του ρόλου τους, επιδιώκοντας να ελέγχουν και να κατευθύνουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα. Μόλις το 11,5% έχει αντίθετη άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ σχετικά στο http://makiskouris.paron.gr/
---
Ερώτηση για το δανεισμό του "Πήγασου"

«Πόσο καλυμμένα είναι τα δάνεια της Πήγασος, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών δεν φτάνει πλέον τα 50 εκατ. ευρώ;», ζητάει να ενημερωθεί, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος επιθυμεί να πληροφορηθεί τη στάση της Τράπεζας της Ελλάδας επί του θέματος.
---
Τελευταίοι και πρώτοι


Ο Νίκος Τσιμπίδας το Νοέμβριο του 2013 φώναξε “Ψυχή βαθιά” και ήταν ο τελευταίος που βγήκε από το Ραδιομέγαρο, όταν τα ΜΑΤ επί υπουργίας Παντελή Καψή, σημερινού σχολιαστή του ΣΚΑΪ, μπήκαν στο κτίριο. Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος, ερχόμενος από το Αθήνα 9.84 του δήμου Αθηναίων ήταν πάλι από τους πρώτους που συνεργάστηκαν με τη ΔΤ, στο μόρφωμα που στήθηκε με συντονιστή το Γκίκα Μάναλη, τον άνθρωπο που είχε δηλώσει πως δεν πήγε στην Αγία Παρασκευή για να κλείσει την ΕΡΤ. Από προχθές είναι επικεφαλής του Kosmos.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης, που κυνηγήθηκε στην πρώτη του θητεία στην ΕΡΤ πρώτος από το Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος έκλεισε μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα την ΕΡΤ, είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να την αναμορφώσει.

“Τον κύριο Τσίπρα, πια οι Έλληνες δεν τον πιστεύουν” φώναζε από το Καλλιμάρμαρο, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, επικεφαλής της καμπάνιας του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα.

Τελικά, για το λουκέτο στην ΕΡΤ τιμωρήθηκαν ο Πάνος Χρυσοστόμου και η Γιώτα Κοτσέτα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου