Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 17/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέο ΔΣ στο MEGA
υπό την πίεση των τραπεζών!

Νέο ΔΣ την Τρίτη στον Τηλέτυπο. Μέχρι τότε οι τράπεζες ζητούν με επιστολή τους από τη διοίκηση του MEGA, να ενημερωθούν για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Πεφάνη, ποιο θα είναι το ύψος της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ποιοι μέτοχοι προτίθενται να λάβουν μέρος. Στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων και η επικοινωνία με τις τράπεζες ώστε να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του δανείου, μέσα από ένα σχέδιο που θα συναντά τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία (
http://www.typologies.gr/).
---
Πόσα χρωστάει
το MEGA στους τρεις μετόχους;

Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνεται αρκετή συζήτηση για τις οφειλές του Mega, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα χρήματα διεκδικούν από την «Τηλέτυπος» οι τρεις μεγαλομέτοχοι.

Ο Φώτης Μπόμπολας ζητά να γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και από τα 15 εκατ. ευρώ, τα 12 εκατ. να πάνε σε εταιρείες παραγωγής της οικογένειας Ανωση» κ.ά.)

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Ψυχάρης ζητάει επίσης να πάρει χρήματα για οφειλές που αφορούν δραστηριότητες του ΔΟΛ και έχουν χρεωθεί στο Mega.

Τέλος, η Σάσα Βαρδινογιάννη επίσης έχει λαμβάνειν περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ για τη δική της εταιρεία παραγωγής.
---
Το Μαξίμου θέλει
εκτός MEGA τον Σταύρο Ψυχάρη

Στενά και με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν στην κυβέρνηση τις εξελίξεις στο Mega. Μάλιστα, αποφεύγουν κάθε εκτίμηση, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα ότι δεν πρόκειται να «βγάλουν την πρίζα» από το κανάλι, αφήνοντας τις εξελίξεις πλέον να κυλήσουν μόνες τους.

Ωστόσο, αυτό που δεν κρύβουν είναι ο διακαής πόθος τους, που έχει να κάνει με την αποχώρηση του Σταύρου Ψυχάρη από το Μεγάλο Κανάλι. Οπως λένε, από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, οι Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης θα βρουν τρόπο να σώσουν τον σταθμό.
---
Νέο πρόσωπο στον ΑΝΤ1

Ο Gerd Utecht αναλαμβάνει επικεφαλής συγχωνεύσεων, εξαγορών, επενδύσεων και εταιρικών συναλλαγών του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ύστερα από μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στη Modern Times Group (MTG).

Εκεί είχε καταφέρει να υλοποιήσει μια σειρά σημαντικών εξαγορών και εκποιήσεων σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης της εταιρείας και να διευρύνει τη γεωγραφική κάλυψή τους. Στον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ θα έχει την εποπτεία όλων των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, καθώς και των επενδύσεων και των εταιρικών συναλλαγών.

Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε ότι ο Θοδωρής Κυριακού, που προσφάτως συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, θα διεκδικήσει άδεια ενημερωτικού καναλιού, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται για θεματική άδεια.
---
Σκορπούν ευρώ στο Κανάλι της Βουλής

Το Κανάλι της Βουλής συνεχίζει να έχει μικρή απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο, φαίνεται πως όσοι ανέλαβαν να το αναδιαρθρώσουν δεν σταματούν τις... παραγγελίες προγράμματος.

Τελευταία ανάθεση έγινε πριν από λίγες ημέρες, όταν αποφασίστηκε να δοθούν περίπου 5.000 ευρώ για τέσσερα ημίωρα... θεατρικά ντοκιμαντέρ! Πρόκειται για τη σειρά «Θεατροσκόπιο», με τίτλους «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ», «Αμλετ», «Διαλέξεις αθλιότητας» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου