Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

... το MEGA και οι νέοι παίκτες στον προθάλαμο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η σχέση των δύο νέων «παικτών» με τον Φώτη Μπόμπολα
«Δίδυμο» στην ΤV Μάρης - Φιλιππόπουλος


Μια νέα άτυπη συμμαχία στήνεται με προσεκτικά βήματα στα ΜΜΕ.

Στο φόρουμ των Δελφών βρέθηκαν για πρώτη φορά ο Δημήτρης Μάρης, πρόεδρος της 24Media, και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων. Κοινό σημείο τους, η συνεργασία με τον Φώτη Μπόμπολα και η πρόταση που έχει κατατεθεί για την είσοδό τους στο Mega.

Ο Δημήτρης Μάρης κάνει εδώ και καιρό προσεκτικά βήματα στον χώρο των media. Μετά την ισχυροποίηση της 24Media, έβαλε στο ίδιο τραπέζι την Αριάννα Χάφινγκτον, τη Μαριάννα Λάτση, την Ευγενία Χανδρή και τον Πέτρο Παππά, φέρνοντας στην Ελλάδα ένα site κύρους, αυτό της «Huffington Post». Με τον Φώτη Μπόμπολα βρέθηκε να συνεργάζεται στο ραδιόφωνο, αποκτώντας το 50% και το management του Sentra FM, το οποίο έγινε η ραδιοφωνική έκφραση του επιτυχημένου αθλητικού site Sport24. Ο εκδότης του «Εθνους» πρότεινε στον Δημήτρη Μάρη πριν από καιρό να αποκτήσει μερίδιο στο Mega, κουβέντες που συνεχίστηκαν σχεδόν έως και την τελευταία στιγμή, πριν αποβεί άκαρπη η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος από την πλευρά του είναι ο εκδότης περιοδικών που όχι μόνο επιβίωσε, αλλά και αύξησε την ισχύ του. Στον κρίσιμο τομέα της διανομής Τύπου αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να αφήσει το «Αργος», που ελέγχεται από τον ΔΟΛ, για την «Ευρώπη», όπου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο Φώτης Μπόμπολας. Η πρόταση για είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο του Mega ήρθε από τους εκπροσώπους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, και μάλιστα για τη θέση του μάνατζερ.

Εχοντας ικανότητες στη διαχείριση της λειτουργίας των ΜΜΕ, γνώση της αγοράς και των ισορροπιών και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον ειδικό στην τηλεόραση Ομιλο Μπερλουσκόνι, που μετέχει στις Αττικές Εκδόσεις, είναι από τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να αναλάβουν το δύσκολο αυτό πόστο στο Mεγάλο Κανάλι. Τις τελευταίες ώρες κάποιοι τον εμφανίζουν και σε ρόλο διαχειριστή, εφόσον η «Τηλέτυπος» περάσει στην κατοχή των τραπεζών.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου