Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

... Φ. Μπόμπολας - Α.Τσίπρας, από την Κάντζα στο Μαξίμου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τελευταία επίσκεψη τον περασμένο Ιανουάριο

O Μπόμπολας στο Μαξίμου
από την πλαϊνή πόρτα




"... δεν αγχώνεται για το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια"

Διαβάζουμε στη στήλη "Πολιτικός Καφές"
που γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης

Η αποκάλυψη της στήλης για τις μυστικές συναντήσεις του εκδότη του «Εθνους», Φώτη Μπόμπολα, προεκλογικά με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, στην οικία του μετέπειτα διευθυντή της ναυαρχίδας του «Πήγασου», Μπ. Παπαδάκη, στην Κάντζα, προκάλεσε, εκτός από αίσθηση, και σειρά αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη προχώρησε σε μια λιτή, αλλά σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στις μυστικές νυχτερινές συναντήσεις που είχε ο Αλ. Τσίπρας με συγκεκριμένους μιντιάρχες: «Τις μέρες που τα πληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. πετούσαν τόνους λάσπης στο “Ποτάμι”, ότι είναι όργανο των καναλαρχών και του Μπόμπολα, την ίδια στιγμή οι “αρχηγοί” τους σε μυστικές νυχτερινές συναντήσεις σε σπίτια στην Κάντζα και στο Κολωνάκι προσπαθούσαν με παζάρια –και σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφεραν– να επιβάλουν διευθυντές της αρεσκείας τους στον ΔΟΛ και στις εφημερίδες του Μπόμπολα. Αυτοί ήταν – αυτοί είναι. Τομέας αντιμετώπισης γκεμπελιστών».

Η ανακοίνωση αυτή στηρίχθηκε αποκλειστικά στα στοιχεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ που είχαμε φιλοξενήσει στο προηγούμενο φύλλο. Οπως στην πληροφορία που δημοσιεύσαμε, ότι ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντησης με το αφεντικό του «Πήγασου», ζήτησε την απομάκρυνση του τότε διευθυντή του «Εθνους», Θανάση Τσεκούρα, και την αντικατάστασή του από τον προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ και κολλητό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, Μπάμπη Παπαδάκη.

Από τότε όμως οι συναντήσεις των Τσίπρα - Μπόμπολα φαίνεται να έχουν πυκνώσει. Τα μυστικά ραντεβού της Κάντζας έχουν πλέον διαδεχθεί οι επισκέψεις του εκδότη του «Εθνους» στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, περί τα μέσα Ιανουαρίου ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να πέρασε (σ.σ. μπήκε από την πλαϊνή πόρτα) το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου και να είχε συνάντηση αρκετής ώρας με τον κ. Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ατζέντα όσων συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ποια ήταν τα βασικά θέματα. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη όσα εκτυλίσσονται τους τελευταίους δύο μήνες, είναι εύκολο να γίνουν υποθέσεις για το περιεχόμενο της κουβέντας Τσίπρα - Μπόμπολα.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκδότης του «Εθνους», ακόμη και στις κατ’ ιδίαν κουβέντες που έχει με τον συνεταίρο του στο Mega, Σταύρο Ψυχάρη, υπερηφανεύεται για την άριστη σχέση που έχει οικοδομήσει με τον σημερινό πρωθυπουργό. Κάποιοι, μάλιστα, που δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Μπόμπολα, σπεύδουν να επισημάνουν: «Εξαιτίας αυτής της σχέσης δείχνει να μην αγχώνεται για την πορεία του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος αναφορικά με τα δάνεια του “Πήγασου”».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου