Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 10/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σύγχυση και ερωτήματα
για την ενίσχυση των ανέργων

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών πως βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης το πρόγραμμα ενίσχυσης και κατάρτισης απολυμένων εκδοτικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων προκάλεσε χάος στα γραφεία της Ακαδημίας. Η ίδια η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τους ανέργους που απολύθηκαν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2013 έως και τις 12 Ιουνίου 2014 να δηλώσουν την απόλυσή τους. Με δεδομένο ότι οι άνεργοι στον χώρο των ΜΜΕ ξεπερνούν πλέον τους 5.000, επικράτησε σύγχυση, καθώς δεν ανακοινώθηκαν όλα τα στοιχεία. Το πρόγραμμα είχε κατατεθεί με αφορμή το λουκέτο στο Alter και, όπως φαίνεται από τον φάκελο του υπουργείου Εργασίας, από το συνολικό ποσόν των σχεδόν 10 εκατ. ευρώ θα ωφεληθούν μόλις 1.633 άτομα. Οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρονται ονομαστικά. Πρόκειται για το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών επιχειρήσεων στις οποίες έγιναν απολύσεις εκείνο το διάστημα αλλά και για εκδοτικές εταιρείες. Η πρώτη δράση αφορά 705 απολυμένους από τον εκδοτικό κλάδο και η δεύτερη 928 απολυμένους από 16 συνολικά τηλεοπτικές εταιρείες.
---
Έρχονται εθελοντικές μετατάξεις στην ΕΡΤ

Εθελοντικές μετατάξεις έρχονται και στην ΕΡΤ. Ο νόμος του υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη ευνοεί την κινητικότητα εντός του Δημοσίου και όσοι από τους 2.269 εργαζομένους της ΕΡΤ θέλουν -χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν- μπορούν να επιλέξουν την υπηρεσία του Δημοσίου στην οποία θα μεταταχθούν (...)
Περισσότερα ΕΔΩ
---
Όταν Ψυχάρης και Μουλόπουλος
ήταν μαζί στην ΕΙΗΕΑ…

Ίσως ξεχνάνε εύκολα όλες οι πλευρές και θυμούνται μόνο εκδοχές των γεγονότων. Η προσέγγιση ΔΟΛ-ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε όταν εξελέγη ο Βασίλης Μουλόπουλος στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΙΗΕΑ, εκπροσωπώντας την “Αυγή”, δίπλα ακριβώς στον πρόεδρο της Ένωσης, Σταύρο Ψυχάρη και τον ταμία Γιώργο Μπόμπολα. O περίφημος “τοποτηρητής” των “Νέων” επί πολλά χρόνια στέλεχος του “Βήματος” ήταν στο ίδιο τραπέζι με το Σ. Ψυχάρη στο ανώτατο θεσμικό όργανο των εκδοτών.
---
Το Epsilon γίνεται και HD

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με προτεραιότητα να διευρύνει και να εμπλουτίσει την τηλεοπτική εμπειρία εκμεταλλευόμενο τις νέες τεχνολογίες που προσφέρονται, ώστε να ανταποδώσει την ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη που δείχνει το κοινό, το «EPSILON» συνεχίζει να εξελίσσετε και ξεκινά την μετάδοση του σε High Definition.
---
Δύσκολα τα πράγματα στο MEGA…

Σήμερα στις 9.30 είναι προγραμματισμένο το ΔΣ του MEGA με κύριο και αποκλειστικό ζήτημα τη χρηματοδότηση του καναλιού, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα σύννεφα παραμένουν βαριά και στο τραπέζι δεν φαίνονται χρήματα. Εκτός κι αν κάτι αλλάξει τις επόμενες ώρες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου