Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 24/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

“Ναι” σε business plan
από τον Φιλιππόπουλο στο MEGA

Να παρουσιάσει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ένα business plan για τον τρόπο λειτουργίας του MEGA, αποφάσισαν οι μέτοχοι του καναλιού στο σημερινό ΔΣ της εταιρείας. Αυτό θα γίνει παράλληλα με τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην Τηλέτυπος, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την είσοδο νέων επενδυτών (πχ Δ. Μάρης). Δεν ελήφθη όμως απόφαση για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
---
Η κλήρωση για τη σύσταση
του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ

«Αρχίζει ένας γόνιμος διάλογος με την κοινωνία» επισήμανε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Θεοφανώ Παπαζήση κατά την έναρξη της δημόσιας κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΡΤ3, παρουσία της συμβολαιογράφου Γεωργίας Χρουσαλά, για τη σύσταση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ από πολίτες και φορείς της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Την ευθύνη για το ΣΚΕ Κ. Μακεδονίας έχει το Τμήμα Επικοινωνίας της ΕΡΤ3.
---
Πήρε αντίγραφα 
των συνεδριάσεων
του ΔΣ της ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ

Με εισαγγελική παραγγελία η οποία κατατέθηκε στη διοίκηση της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει να της «χορηγηθούν αμελλητί αντίγραφα των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, τις αντίστοιχες προσκλήσεις σε σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων με τα θέματα Ημερησίας Διάταξης καθώς και τις αντίστοιχες εισηγήσεις ανά θέμα συζήτησης από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ». Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει πως πολλές από τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ πάσχουν.
---
Συμφωνία ανταλλακτικής
διαφήμισης με την ΕΡΤ

Με το σύνολο των ημερήσιων εφημερίδων έχει υπογράψει συμφωνητικά ανταλλακτικής διαφήμισης η ΕΡΤ. Στο πλαίσιο αυτό ανανέωσε και τη συμφωνία αμοιβαίας διαφήμισης με τις εφημερίδες της εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος», «Δημοκρατία», «Espresso» και «Ορθοδοξία». Τα έντυπα θα διαφημίζονται στην ΕΡΤ έναντι διαφήμισης προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης στις παραπάνω εφημερίδες, με αξία διαφημιστικού χώρου ύψους 10.000 ευρώ.
---
Φόρος πνευματικής ιδιοκτησίας
σε υπολογιστές και ταμπλέτες

Αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη για την επιβολή φόρου 2% στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, το οποίο θα αποδίδεται στους συγγραφείς και στους εκδότες βιβλίων. Στο σχέδιο νόμου για την «αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» εντάχθηκε στο άρθρο 14 η αλλαγή των διατάξεων του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας (άρθρο 18, ν. 2121/93), οι οποίες προβλέπουν την απόδοση ποσοστού 6% επί κάθε μορφής συσκευής και αναπαραγωγής ή αρχειοθέτησης ήχου και εικόνας. Με τη νέα διάταξη ορίζεται ότι επιβάλλεται ποσοστό 6% σε κάθε τεχνικό μέσο που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή έργων, ποσοστό 4% στις συσκευές φωτοτυπίας και στο φωτοτυπικό χαρτί και ποσοστό 2% στην πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι αμοιβές που εισπράττονται από τα παραπάνω μέσα κατανέμονται κατά 55% στους πνευματικούς δημιουργούς, 25% στους ερμηνευτές ή εκτελεστές καλλιτέχνες και 20% στους παραγωγούς γραμμένων μαγνητικών ταινιών ή άλλων γραμμένων υλικών φορέων ήχου ή εικόνας, ή ήχου και εικόνας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου