Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

... κάλεσμα ΠΟΕΣΥ - διακοπή ή συνέχιση της απεργίας; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται
Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ με την ΠΟΕΣΥ
δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να αποφασίσουν
τη διακοπή ή τη συνέχιση της απεργίας


Ή να βγουν όλες οι εφημερίδες (καθημερινές και κυριακάτικες) ή καμία!

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται… Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ, από τη μία ενημερώνει το δημοσιογραφικό κόσμο ότι «Ο αγώνας για τα ταμεία μας συνεχίζεται» με την 3ήμερη απεργία έως τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης και την ίδια ώρα, με το πρόσχημα της περιφρούρησης του αγώνα στους τόπους δουλειάς, καλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε συνάντηση το μεσημέρι… Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο σκοπός της συνάντησης είναι ένας και μοναδικός: η διακοπή ή συνέχιση της απεργίας!

Και αυτό – εκτός από το ρεπορτάζ, προκύπτει κι από το γεγονός ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει ξανά το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει (;) την πορεία του απεργιακού αγώνα! Γιατί, δεν έχει αποφασιστεί ότι η απεργία θα πάει μέχρι την Τετάρτη; Τι θα αλλάξει;

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μεθόδευση… Εκτός λοιπόν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων των ΜΜΕ με την ΠΟΕΣΥ δεν είναι κάποιο εκλεγμένο όργανο για να αποφασίσει τη συνέχιση ή τη διακοπή καμίας απεργίας (για αυτό άλλωστε – όπως ήδη είπαμε, οι εκπρόσωποι καλούνται με το πρόσχημα της περιφρούρησης)… Το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφασίσει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και των υπολοίπων Ενώσεων… Είναι να μην επαναληφθεί η ξεφτίλα να απεργούν οι δημοσιογράφοι και να κυκλοφορούν κανονικά οι εφημερίδες!

Ως εκ τούτου οι επιλογές δεν είναι πολλές… Ή δεν θα βγει καμία εφημερίδα, ούτε καθημερινό ούτε κυριακάτικο φύλλο την εβδομάδα που διανύουμε ή θα βγουν όλες! Άρα ή σταματάει η απεργία αύριο ή συνεχίζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να μη βγουν ούτε τα κυριακάτικα!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου