Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

... ΟΣΔΕΛ - τα δικαιώματα εύλογης αμοιβής για τον Τύπο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διανομή δικαιωμάτων στον Τύπο

Στη διανομή των χρηματικών ποσών που αντιστοιχούν στα δικαιώματα εύλογης αμοιβής για τον Τύπο προχωρά ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου, στο πλαίσιο του έργου που προσφέρει στον κόσμο της πνευματικής δημιουργίας και των εκδόσεων.

Ο ΟΣΔΕΛ είναι ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός που διαχειρίζεται τα δικαιώματα δημιουργών και εκδοτών του γραπτού Λόγου αναφορικά με την αναπαραγωγή που γίνεται στα έργα τους για ιδιωτική χρήση. Εισπράττει από το φωτοτυπικό χαρτί και άλλα μέσα με τα οποία γίνεται αναπαραγωγή γραπτών δημοσιευμάτων και διανέμει στους δικαιούχους. Είναι δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τις οποίες βιώνει ο ελληνικός Τύπος σε όλες του τις μορφές, η όποια οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων του είναι υπολογίσιμη.

Η διανομή των συγκεκριμένων δικαιωμάτων προς τους δικαιούχους στον κλάδο του Τύπου γίνεται για δεύτερη φορά και αφορά αποκλειστικά και μόνο στο χρονικό διάστημα 2012 – 2014 και όχι παρελθόντα έτη. Στη διανομή αυτή έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι όσοι έχουν δημοσιεύσει κείμενα, ενυπόγραφα ή με ψευδώνυμο, σε έντυπα μέσα ενημέρωσης, σε όλη τη χώρα κατά το συγκεκριμένο διάστημα, είτε είναι, είτε όχι, μέλη των δημοσιογραφικών επαγγελματικών ενώσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διανομή Τύπου μπορείτε να βρείτε με ένα κλικ εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα ακόλουθα στοιχεία: 210 3849109, email: press-rights@osdel.gr

Προσοχή: Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 23:59

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου