Κυριακή 24 Απριλίου 2016

... μια απεργία για λίγους και "καλούς"; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τελικά, ποιοι απεργούν;
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Με ανακοίνωσή τους οι διευθυντές και η πλειοψηφία των συντακτών των αθλητικών εφημερίδων τονίζουν πως αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην τριήμερη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ (Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη). 

Στο τέλος, θα είναι απεργία που θα κάνουν πέντε-έξι sites όλα κι όλα, συν κάποιες εφημερίδες που θα φτύνουν... αίμα όταν δεν κυκλοφορούν, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών» που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις πωλήσεις της.

Τα sites άλλωστε, τα ενημερωτικά sites εννοώ, δουλεύουν κανονικά τις μέρες της απεργίας. Το συντριπτικό ποσοστό τους. Φάνηκε αυτό στην προχθεσινή 48ωρη, η οποία καταστρατηγήθηκε από το 90-95% των ιστοσελίδων.

Τώρα έρχονται και οι αθλητικές εφημερίδες και σπάνε την απεργία κυκλοφορώντας κανονικά τις επόμενες ημέρες.

Και καταθέτουν τα επιχειρήματά τους. Εκδίδοντας τα φύλλα καθημερινά με προμετωπίδα τις θέσεις τους για το Ασφαλιστικό ενημερώνουν καλύτερα το κοινό, υποστηρίζουν. Κι επισημαίνουν σωστά πως το πλήθος των sites που εργάζονται λειτουργεί ανταγωνιστικά και εις βάρος των εφημερίδων. Τέλος, ενώ η απεργία σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, τους επιτρέπει να έχουν έσοδα από διαφημίσεις που προβάλλονται κανονικά, οι εφημερίδες στερούνται εντελώς τέτοιων πόρων όταν δεν κυκλοφορούν, συνεπώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

---
πηγή: www.efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου