Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

... απεργία ΠΟΕΣΥ - το αρραγές (πρωτοσέλιδο) μέτωπο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο φιμωμένος εκδότης!


Καυστικό χτύπημα του "Πρωταθλητή" στην 1η σελίδα
με τσιρότα στο στόμα του Σωτήρη Πουλόπουλου!
Πρώτο θέμα στον "Λόγο" των... 70 φύλλων
οι κινητοποιήσεις - Πρόκληση Κουρή

Τα κοινά «χτυπήματα» στον Τύπο της Μεγάλης Τετάρτης για τις αγωνιστικές θέσεις της ΠΟΕΣΥ δεν ήταν καθόλου κοινά! Μερικές εφημερίδες κράτησαν το «ζωνάρι» όπως το είχε ανεβάσει με υποδείξεις στο σάιτ της η ΠΟΕΣΥ, αλλά αρκετές το αγνόησαν είτε εντελώς είτε στην ουσία του. Ο «Ριζοσπάστης» δεν έβαλε τίποτα, ο «Πρωταθλητής» (του οποίου η έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου εμποδίστηκε) είχε ένα δικό του, γεμάτο παράπονο και υπαινιγμούς, χτύπημα και η «Γάτα» (της ίδιας επιχείρησης) κυκλοφόρησε χωρίς αναφορά, ενώ κάποιες πολιτικές εφημερίδες έκαναν του κεφαλιού τους. (Για τον Κουρή τα λέμε πιο κάτω).
Στην "Εστία": Πιο μικρό δεν γίνεται!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της «Εστίας» που περιορίστηκε σε ένα μικρό πλαίσιο και της «Καθημερινής» που είχε επίσης ένα μονόστηλο χτύπημα το οποίο παρέπεμπε στις εσωτερικές σελίδες. Ήταν έκπληξη το πρωτοσέλιδο του «Λόγου» ο οποίος έκανε πρώτο θέμα του την αφίσα που είχε δώσει η ΠΟΕΣΥ και η οποία δημοσιεύτηκε μικρή – περίπου σε πλάτος μιάμισης στήλης – σε ορισμένες εφημερίδες. Ο «Λόγος» πουλάει καθημερινά μερικές δεκάδες φύλλων. Την Τετάρτη, 20 Απριλίου, η κυκλοφορία του έφτασε στα 60 αντίτυπα και την Πέμπτη, 21 Απριλίου, στα 70.

Πρόκληση Κουρή

Ο (νυν και αεί) απεργοσπαστικός Κουρής - που έγινε περιώνυμος εκδότης χάρη στην απεργία του '80, όταν κυκλοφορούσε μόνη της την «Αυριανή» - αγνόησε στην Kontra News, όπως ήταν φυσικό, τις επιταγές της ΠΟΕΣΥ, και μαζί προκάλεσε στο πρωτοσέλιδο άρθρο καλώντας τον Κατρούγκαλο να καταργήσει το αγγελιόσημο ή, αν το αφήσει, να ασφαλίζονται όλοι στα ΜΜΕ. Κοίτα ποιος μιλάει για ασφάλιση των πάντων!

Ο φιμωμένος «Πρωταθλητής»

Με χτύπημα διαμαρτυρίας ψηλά στην πρώτη σελίδα, κυκλοφόρησε ο «Πρωταθλητής» ο οποίος ήταν μία από τις τρεις εφημερίδες που μπλοκαρίστηκαν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο πιεστήριο και δεν κυκλοφόρησε. Στο πρωτοσέλιδο χτύπημα του «Πρωταθλητή» υπάρχει φωτογραφία του εκδότη του, του Σωτήρη Πουλόπουλου, με χιαστή τσιρότα στο στόμα και με ένθετη λεζάντα που γράφει: «Αυτός ο κύριος δεν φιμώνεται». Στο κυρίως χτύπημα ο «Πρωταθλητής» γράφει: «Γιατί δεν κυκλοφόρησε ο σούπερ απεργιακός ‘Π’. ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ και νικητές σ’ ένα ΔΙΚΑΙΟ αγώνα!»
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου