Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

... και η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ικανοποίηση !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τύπος: Ακονίζεται
το λεπίδι τής λαιμητόμου
(κι ο αγώνας μπάζει...)



Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθείτε προς ψήφιση είναι λαιμητόμος για τον κοσμάκη. Όχι η μοναδική και, πιθανόν, όχι η τελευταία που στήνεται. Από το 2010 που πάτησαν πόδι στην Ελλάδα αυτοί που ευφήμως ονομάζουμε «δανειστές», σχεδόν μας το είπαν κατάμουτρα: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Οι ελληνικές κυβερνήσεις πήγαν στις ευρωπαϊκές εκθέσεις λαιμητόμων και πήραν κάμποσες. Σε τιμές ευκαιρίες, μπορεί και τσάμπα. Μια λαιμητόμος για κάθε πρόβλημα, τουλάχιστον όπως εννοούν αυτοί το πρόβλημα. Έκοψαν μαχαίρι μισθούς, συντάξεις, δώρα εορτών, κοινωνικές παροχές, νοσοκομειακές καλύψεις, επιδόματα, φοροαπαλλαγές. Γενικώς μας έκοψαν τα οπίσθια!

Τώρα το μαχαίρι περνάει και από λαιμούς που θεωρούνταν – με πολλή υπερβολή είναι αλήθεια – αυτοκρατορικοί. Όπως, για παράδειγμα, οι δικοί μας, οι δημοσιογραφικοί. Η ΠΟΕΣΥ (η Ομοσπονδία των δημοσιογραφικών Ενώσεων) μιλάει σε υψηλούς τόνους για «καρμανιόλα» αλλά νομίζω ότι τα αυτιά τής (όποιας) εξουσίας δεν βγάζουν σταγόνα ιδρώτα. Υποτίθεται ότι την αναστολή της απεργίας διαδέχτηκε άλλη μορφή αγώνα. Που ήταν η υποχρεωτική προβολή των θέσεων της ΠΟΕΣΥ από όλα τα Μέσα ενημέρωσης. Αλλιώς τι; Αλλιώς θα υπήρχαν επιπτώσεις!

Αλλά χθες, κάποιες εφημερίδες αγνόησαν την προβολή, άλλες αδιαφόρησαν για το έτοιμο σχέδιο που έδινε η Ομοσπονδία (ακριβώς δηλαδή όπως δημοσιεύτηκε στη «Live» και σε αρκετές ακόμα), άλλες μετέτρεψαν το «ζωνάρι» της ΠΟΕΣΥ σε ένα ελάχιστο πλαίσιο μιάμισης στήλης και ύψους λίγων πόντων με μικρά γράμματα («Εστία»), άλλες το έκαναν μονόστηλο χτύπημα στην πρώτη σελίδα («Καθημερινή») και άλλες μίκρυναν το «ζωνάρι» σε ύψος κορδονιού…

Κατά τα άλλα ο ισχυρότερος πόλος των δημοσιογραφικών Ενώσεων, η ΕΣΗΕΑ (που στο παρελθόν, με άλλες διοικήσεις, διακρίθηκε για τον εκφυλισμό των απεργιακών κινητοποιήσεών της) δηλώνει ικανοποίηση για την επιτυχία – έτσι λέει: επιτυχία! – της απεργίας. Και χθες τονιζόταν με αγωνιστικό φρόνιμα ότι «Ο αγώνας των δημοσιογράφων θα συνεχιστεί, ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή».
Αλλά περασμένη βροχή ομπρέλα δεν χρειάζεται. Και πλέον κάθε μέρα που περνάει ακονίζεται η λεπίδα τής λαιμητόμου τού ασφαλιστικού. Η οποία θα πέσει αμέσως μετά το Πάσχα κατά «γαλαζοαίματων» και «γκριζοαίματων» εργαζομένων.

Διον. Βραϊμάκης
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Μεγάλης Πέμπτης με τίτλο «Ακονίζεται το λεπίδι της λαιμητόμου»).

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου