Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καμία εμπλοκή Βαρδινογιάννη στον ΔΟΛ

Είναι προφανές, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, ότι ο Σταύρος Ψυχάρης αναζητά λύση στο οικονομικό πρόβλημα του ΔΟΛ… Ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σύντομα θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί εμπλοκής της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον ΔΟΛ ή έστω την οικονομική υποστήριξη του συγκροτήματος. Μάλιστα οι ίδιες πηγές, αποσυνδέουν τις εξελίξεις στο MEGA και τις πρωτοβουλίες ή τις προθέσεις της πλευράς Βαρδινογιάννη στο συγκεκριμένο μέτωπο… από τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ εντός του καλοκαιριού.
---
Διαψεύδει η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
και μέλος του προσωρινού ΔΣ ΕΦΚΑ
τα περί αιφνίδιας παραίτησής της...

«Δεν γνωρίζω ποιοι και για ποιους λόγους διοχετεύουν «πληροφορίες» περί δήθεν αιφνιδιαστικής παραιτήσεώς μου», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Παναγιώτα Αντωνοπούλου, σχετικά με «ανακριβές δημοσίευμα στο 37ο φύλλο του Σχολιαστή», και τονίζει:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω πως, στη κρίσιμη συγκυρία που διανύει ο κλάδος μας, ασκώ πλήρως τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο του νόμου, έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μας».
---
Οκτώ (8) οι απλήρωτοι μισθοί
στην εφημερίδα “Μακεδονία”

Μεγαλώνει η ψαλίδα των απλήρωτων μισθών στην εφημερίδα «Μακεδονία«. Στην τρέχουσα περίοδο οι 75 εργαζόμενοι του συγκροτήματος της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ”, πληρώνονται τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου του 2015! Επίσης το επίδομα αδείας του 2015 παραμένει, στο συντριπτικό του μέρος, απλήρωτο και σύντομα θα χρεωθεί και το επίδομα του 2016 καθώς θα αρχίσουν να τρέχουν και οι νέες καλοκαιρινές άδειες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://syntaktologio.wordpress.com/
---
Θρίλερ με τα δάνεια
των τηλεοπτικών σταθμών

Θρίλερ με τα δάνεια των ΜΜΕ. Η αποκάλυψη του «Π» την περασμένη Κυριακή για παραπομπή του Mega και του ΣΚΑΪ από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει και συνέχεια. Το πόρισμα της Επιτροπής Δανείων ίσως να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αδειοδότηση, καθώς μία από τις προϋποθέσεις είναι και η ύπαρξη τραπεζικής ενημερότητας. Και όποιος από τους νυν καναλάρχες ή μετόχους αν τα δάνεια που έχουν πάρει δεν είναι εξυπηρετούμενα, δεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για λήψη άδειας tv. Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των δανείων των οκτώ τηλεοπτικών σταθμών ανέρχεται σε 964.000.000 ευρώ. Η καταγραφή της σχέσης αυτών των δανείων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι πιθανό να συνεκτιμηθεί κατά την εξέταση των φακέλων με τις αιτήσεις για τις άδειες. Η διαδικασία του ελέγχου λήγει στις 18 Ιουνίου και θα ζητηθεί παράταση για έναν μήνα, έως τις 18 Ιουλίου. Οι αιτήσεις για τις άδειες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 4 Ιουλίου, οπότε είναι πολύ πιθανό το πόρισμα να έχει συνταχθεί με το άνοιγμα των αιτήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
---
“Θέμα” με Χιώτη

Ο Βασίλης Χιώτης από χθες ανήκει στο δυναμικό του “Θέματος”. Ο πρώην διευθυντής του Βήμα FM θα ενταχθεί στο πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας και θα αρθρογραφεί στο φύλλο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου