Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

... ΔΟΛ - για όλα δεν φταίει ΜΟΝΟ ο Ψυχάρης - εσείς τι κάνετε; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Μυστικές διαβουλεύσεις Ψυχάρη...
Λευκή πετσέτα έριξαν
οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ!
...με τους "απρόσωπους" εκπρόσωπους


Ερωτηματικό για το επίδομα αδείας

Οι τεχνικοί στο ΒΗΜΑ FM προχώρησαν γρήγορα στις νομικές εκείνες κινήσεις που διασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντά τους και τα οφειλόμενα σε αυτούς με την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά και ταυτόχρονα τη δέσμευση της περιουσίας του σταθμού.

Αντίθετα οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος είχαν γενικά παθητική στάση στα όσα αρνητικά συνέβαιναν εκεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η παθητικότητα να εκφράζεται και από τους εκπροσώπους τους στην ΕΣΗΕΑ, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται κι αυτή σε ανάλογη κατάσταση γενικά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στον κλάδο.

Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η συνεδρίαση της Τετάρτης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ΔΟΛ και Πήγασο. Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στον Πήγασο ζήτησαν επιτακτικά την άμεση λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις και σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η χθεσινή 24ωρη απεργία στα έντυπα του ομίλου.

Αντίθετα οι εκπρόσωποι του ΔΟΛ ζήτησαν να μην υπάρξει καμία αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στον οργανισμό και πρότειναν στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να συναντηθεί με τον Σταύρο Ψυχάρη. Στο επιχείρημα μελών του Δ.Σ ότι μόλις πριν από λίγες μέρες είχε υπάρξει επαφή με τον Αντώνη Καρακούση που εκπροσωπεί τα τελευταία χρόνια τον Ψυχάρη στις συνομιλίες με την ΕΣΗΕΑ η οποία δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι επέμειναν ότι πρέπει να γίνει συνάντηση με τον ίδιο τον Ψυχάρη πριν ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις. Μάλιστα ο εκπρόσωπος των «ΝΕΩΝ» ήταν ιδιαίτερα αρνητικός στο να ανακοινωθεί μαζί με την απεργία στον Πήγασο και απεργία στον ΔΟΛ υποστηρίζοντας ότι θα πληγούν πολλαπλά έτσι οι εργαζόμενοι της απογευματινής του ΔΟΛ.

Το Δ.Σ φυσικά μπροστά στη στάση των εκπροσώπων του ΔΟΛ δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει και θα αναζητήσει τώρα ραντεβού με τον Σταύρο Ψυχάρη. Το τι θα συζητήσουν τώρα ο θεός και η ψυχή τους. Απλά θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά που η ΕΣΗΕΑ πριν αποφασίσει κάποιες κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ ζήτησε να δει τον Ψυχάρη εκείνος τους δέχτηκε 2-3 εβδομάδες μετά την υποβολή του αιτήματος. Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου. Αν ο Ψυχάρης καθυστερήσει 1-2 εβδομάδες τη συνάντηση το μισό Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ θα βρίσκεται σε άδεια και δεν θα πάει! Εκτός του ότι μέχρι να γίνει η συνάντηση οι οφειλές του ΔΟΛ στους εργαζομένους θα έχουν ξεπεράσει τους τρεις μήνες οπότε τι να πει η ΕΣΗΕΑ τι να πει και ο Ψυχάρης; Το αφεντικό του ΔΟΛ θα τους δείξει τις κυκλοφορίες και τα διαφημιστικά έσοδα και θα τους πει βάλτε πλάτη να παραμείνει έτσι το καθεστώς και να γίνουν πιθανότατα και τίποτε μειώσεις μισθών γιατί αλλιώς…

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις του Σταύρου Ψυχάρη με τους εκπροσώπους σε «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» οι οποίες γίνονται εν κρυπτώ χωρίς οι εκπρόσωποι να ανακοινώνουν επίσημα οτιδήποτε. Η τελευταία τέτοια συνάντηση έλαβε χώρα την επομένη της συζήτησης εκπροσώπων και ΕΣΗΕΑ με τον Σταύρο Ψυχάρη να ζητά από τους εκπροσώπους να συνεχίσουν την παρελκυστική τακτική και σε αντάλλαγμα θα προσπαθήσει να δώσει κάτι τις παραπάνω στις επόμενες πληρωμές ώστε από τους 3μήνες+ που είναι τώρα οι οφειλές να πέσουν στους 2 μήνες+.

Οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ εκτιμούν με βάση αυτές τις τελευταίες εξελίξεις ότι αν πράγματι καταβληθεί μέσα στον Ιούλιο ολόκληρος μισθός για να μειωθούν οι οφειλές στην κανονική μισθοδοσία τότε το επίδομα αδείας θα πάει στις καλένδες.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ είναι σαν τους οπαδούς του ολυμπιακού, τους γνωστούς γαβγάβρους. Αυτοί επί προεδρίας Κοσκωτά -καλή του ώρα- ξάπλωναν πάνω στις λάσπες του Ρέντη για να περάσει ο Πρόεδρος απο πάνω τους και να μη λερώσει τα παπούτσια του! Αυτά για την ιστορία και θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 6:06 μ.μ. - πονεμένα χανούμια και βάζελοι μάλλον δεν μπορούν να βοηθήσουν σ' αυτή τη φάση ...

      Διαγραφή