Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

... Σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ - Φύλλο Νο 37, Μάιος - Ιούνιος 2016 ...

*
ο Σχολιαστής
της ΕΠΗΕΑ
***
*
Αποσπάσματα από το φύλλο Νο 37


" Τέλος εποχής ... με συνοπτικές διαδικασίες "

Στη δίνη του αντιασφαλιστικού εφιάλτη, να βυθίζει χιλιάδες συναδέλφους/σες σε νοσηρή απόγνωση, αφού έστω και δια της ανοχής, βολικά και με μεσσιανικούς όρους, εκχωρήθηκε η δυναμική της συλλογικής εκπροσώπησης του Κλάδου, σε «χαμαιλέοντες» και μάλιστα την πιο κρίσιμη χρονικά στιγμή... αφέθηκαν να παζαρεύουν ερήμην μας, τις ιδιοτέλειες και τις καρέκλες τους, που τους καθιστούσαν αναγνωρίσιμους διαδρομιστές.

Το πρώτο deal ...ολοκληρώθηκε
σύμφωνα με τις επιδιώξεις των εργοδοτών
και επιχειρηματιών των ΜΜΕ

Ο Μάρκος Γκανάς ετοιμάζεται για την τελετή παράδοσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
-ως προεδρεύων-
... μια φωτογραφία χίλιες λέξεις ...
Τέσσερις μέρες πριν από τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ, στον απολογισμό στην από 17 Απριλίου 2016 αναβληθείσα Τακτική Γενική Συνέλευση διεκήρυττε: «Σώσαμε τα Ταμεία μας και το Αγγελιόσημο»!!!

* Υ.Γ: Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ είχε καταλάβει - ως αυτοπροτεινόμενος από την παράταξή του στην Ένωση - και θέση στη διοίκηση του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ. Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Προέδρου του Ταμείου κ. Γ. Αντωνοπούλου και για όσο διάστημα υπάρχει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ασκεί τα καθήκοντά της.


***
Ο Μάρκος Γκανάς (προεδρεύων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) μετά τη κατάργηση του αγγελιοσήμου, εκτός από τα κλειδιά του ταμείου μας, παραδίδει στο νέο υπερταμείο - έκτρωμα (ΕΦΚΑ):

• Πάνω από 1 δις ευρώ, που υπολογίζονται σήμερα τα διαθέσιμα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αλλά και σημαντική ακίνητη περιουσία του Ταμείου.

• Τις κατηγοριοποιημένες λίστες, από τις αναμενόμενες – ψηφισμένες νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων, ακόμα και των ήδη καταβαλλόμενων με ανώτατο πλαφόν.

• Τις ισοπεδωτικές – οριζόντιες & αντικοινωνικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας και χρόνου θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, την αύξηση εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης, τις μειώσεις επιδομάτων και ποικιλόμορφους περιορισμούς στις συντάξεις χηρείας κ.λ.π.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου