Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 22/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Καψής έταξε στους εργαζόμενους
ότι την Πέμπτη θα πληρωθούν στο Mega

Υποσχέθηκε ότι την Πέμπτη θα πάρουν έναν ολόκληρο μισθό!

---
Πληθαίνουν οι εκκρεμότητες στα media

Παραμένουν τέσσερις μεγάλες εκκρεμότητες για την αγορά των ΜΜΕ. Την 1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την εφαρμογή ή όχι του καθεστώτος κατάργησης των media shops. Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, ενώ οι διαφημιζόμενοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Επίσης, τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας οφείλουν να εκδώσουν τις αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τον τρόπο υπολογισμού των προσφορών σε εφημερίδες και περιοδικά, τη ρύθμιση για το barcode και τον τρόπο είσπραξης του φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου 2016.
---
Αρχική συμφωνία
“παλαιών” και “νέων” στο MEGA

Όχι ένα, άλλα δύο Μνημόνια θα υπογράψει το νέο μετοχικό σχήμα του Mega, στην περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα αποκτήσει και νέους ιδιοκτήτες. Οι τράπεζες δείχνουν ανοχή και υπομονή στην περίπτωση του Mega, αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα των περίπου εννιά μηνών που παραμένει απλήρωτη η δόση του δανείου, πλην όμως, για να καλυφθούν και οι ίδιες, δέσμευσαν μετά την αποτυχημένη αύξηση του Ιανουαρίου τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος. Συμφώνησαν, όμως, με την υπογραφή των δύο MOU μεταξύ των μετόχων και των επενδυτών και του νέου σχήματος με τις τράπεζες, ότι η εταιρεία θα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στους λογαριασμούς της.

(...) Με τα δύο MOU, η Τηλέτυπος θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας πριν, ως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αποκτήσει και τραπεζική ενημερότητα. Οι μέτοχοι θέλουν πάση θυσία να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, διαφορετικά η προσφυγή τους στο ΣτΕ δεν θα έχει έννομο συμφέρον.
---
Τα βρήκαν οι τράπεζες με τη Forthnet

Σε οριστική συμφωνία προχώρησε η Forthnet με τις Τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων, εν μέσω ενός ιδιαίτερα δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, γνωστοποίησε ότι το ΔΣ της εταιρείας έκανε αποδεκτή τη πρόταση των Τραπεζών για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων (...)
---
Η απάντηση του Μ. Μορφωνιού
για τη συνομιλία με το Θεοδωρίδη

Τη δική του εκδοχή για τη συνομιλία με το Σάββα Θεοδωρίδη, δίνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μορφωνιός στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Πρόκειται για τη συνομιλία που είχε με το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοσιοποιήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή “Η δίκη στο ΣΚΑΪ”. Από όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος με 35χρονη πορεία στο αθλητικό ρεπορτάζ, πρόκειται για μια τηλεφωνική επικοινωνία στο πλαίσιο του ρεπορτάζ από αυτές που συνήθως γίνονται καθημερινά με ένα τόνο οικειότητας ανάμεσα σε δύο συνομιλητές.

“Για την κακή μου τύχη θέλω να «πειράξω» τον Σάββα και του λέω, ότι όλο τους δικούς σας βολεύετε κι εκεί μου απαντάει και μου λέει για τον Ιωαννίδη. Γιατί η συνομιλία μας δεν είναι δυνατόν να ξεκίνησε με το «τι θέλεις να κάνω για σένα» με το που σήκωσε το τηλέφωνο ο Σάββας”, γράφει στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλο το κείμενό του, στο http://www.efsyn.gr/
---
Αύξηση 25 εκατ. ευρώ από τον ΑΝΤ1

Κατά 25.000.000 ευρώ θα αυξηθεί τελικά το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΤΕΝΝΑ TV. Στις 24 Μαΐου είχε ληφθεί η απόφαση για την καταβολή 25.000.000 ευρώ με την έκδοση 833.335 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 30 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξολοκλήρου με την κεφαλαιοποίηση ισόποσων απαιτήσεων του μετόχου κατά της εταιρείας. Το μετοχικό κεφάλαιο της ANTENNA ΤV ανέρχεται σε 37.020.150 ευρώ και διαιρείται σε 1.234.005 ονομαστικές μετοχές. Η προηγούμενη αύξηση είχε γίνει στις 11 Ιανουαρίου 2010 κατά 9.020.100 ευρώ, με την εισφορά της καθαρής θέσης κλάδου επιχείρησης τηλεοπτικού σταθμού που ανήκε σε άλλη εταιρεία του ομίλου.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου