Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

... ο Σάτυρος γράφει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο πρόεδρος είπε όχι

Ένας είναι ο πρόεδρος.

Σε όσες προτάσεις και προσεγγίσεις του έγιναν να συμμετάσχει ή να συνδράμει επιχειρηματικές κινήσεις στα media απάντησε αρνητικά. Ήταν, μάλιστα, αρκετές. Για τηλεοπτικές άδειες και για νέα έντυπα. Κάηκε στο παρελθόν, δεν θέλει να ρισκάρει ξανά. Το βασικό είναι άλλο. Πλέον, ο πρόεδρος δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα που να χρειάζονται μιντιακή υποστήριξη.

Μια χαρά πάνε οι δουλειές του στο εξωτερικό.
---
Ο Μητσοτάκης του ΣΚΑΪ

Το μεταρρυθμιστικό πνεύμα της εποχής.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. να εξαγγέλλει το (υποτιθέμενο) κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Σιγά μην το έλεγε στην κοινοβουλευτική ομάδα ή στην κεντρική επιτροπή. Βουλευτές και κομματικούς τους θέλει για να του μαζεύουν ψήφους. Σιγά μην το διαμόρφωνε με τους πολίτες. Με τον Αλαφούζο και τον Πρετεντέρη το φτιάχνει. Άλλωστε σε αυτούς απευθύνεται και αυτούς υποστηρίζει.
Για αυτό όταν ερωτάται ο Κουμουτσάκος από τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα της Ν.Δ. απαντά "τον Σεπτέμβριο θα σας πούμε το πρόγραμμα μας". Ο δε αντιπρόεδρος, ο μοναδικός Άδωνις, μας λέει "εμείς είμαστε αντιπολίτευση γιατί να έχουμε πρόγραμμα".

Τα αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης όλα αυτά τα καλύπτουν.
---
Το "μήνυμα" της Κοξ

Η δολοφονία της βρετανίδας βουλευτού.

Δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα. Σε όλη την Ευρώπη, στην Δύση, σε όλο τον κόσμο τα πράγματα μόνο καλά δεν πάνε. Το αντίθετο. Το σύστημα διεθνώς μπατάρει άσχημα και δεν βρίσκει λύσεις. Για αυτό αρπάζει το όπλο ο κάθε παλαβός ή θυμωμένος ή φασίστας και σκοτώνει όποιον βρει μπροστά του.

Όλα ξεκινούν από την βαθιά οικονομική κρίση του συστήματος.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου