Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

... Εάλω ο ΔΟΛ - από την Επιθεώρηση Εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ θλιβεροί θεατές
Θλιβερές ημέρες στον ΔΟΛ


Για πρώτη φορά στα χρονικά κλιμάκιο
της Επιθεώρησης Εργασίας έκανε δυναμική εμφάνιση

Οι οφειλές στους εργαζομένους του ΔΟΛ έχουν φτάσει πλέον τους μισθούς τριών μηνών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν τους δύο επόμενους μήνες θα δοθούν κανονικά μισθοί και δώρο, οπότε κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει με ασφάλεια τις όποιες διακοπές μπορεί να κανονίσει να πάει. Οι κυκλοφορίες των εντύπων βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, το ίδιο και η διαφήμιση. Οι κάθε είδους φήμες δίνουν και παίρνουν στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου, ενώ χθες από τη μια πλευρά υπήρξε διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του ΒΗΜΑ FM μετά από ενέργειες της ΕΤΕΡ και ταυτόχρονα για πρώτη φορά στα χρονικά κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας έκανε δυναμική εμφάνιση στον ΔΟΛ με υπαλλήλους της υπηρεσίας να επισκέπτονται όλους τους ορόφους και τα γραφεία των εργαζομένων όλων των τομέων και να κάνουν καταγραφή ονομάτων, ενώ ζητούσαν πληροφορίες για το καθεστώς εργασίας του καθενός, τις εργασιακές συνθήκες, το αν πληρώνονται κλπ.

Δυστυχώς η ΕΣΗΕΑ παρά τα επίσημα αιτήματα που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ για να παρέμβει, έκανε και στην περίπτωση του ΔΟΛ ό,τι και στην αντίστοιχη περίπτωση του Πήγασου, δηλαδή τίποτε.

Από το ρεπορτάζ που κάναμε επιβεβαιώσαμε ότι το μόνο που έκανε η ΕΣΗΕΑ είναι να συνομιλήσει με το διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση ο οποίος ανέφερε στα μέλη του Δ.Σ ό,τι ακριβώς έγραφε και το mail που έλαβαν και οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ για τις πληρωμές Ιουνίου, ότι δηλαδή θα λάβουν σε δύο δόσεις τον οφειλόμενο μισθό… Δεκεμβρίου (!).

Ο Καρακούσης είπε επίσης στην ΕΣΗΕΑ ότι στο τέλος του μήνα θα τους ενημερώσει εκ νέου για την κατάσταση στον Οργανισμό με κάποια νέα στοιχεία που πιθανώς θα έχει στη διάθεση του. Η ΕΣΗΕΑ όπως μαθαίνουμε δέχτηκε αδιαμαρτύρητα όσα άκουσε και αποφάσισε να κρατήσει μυστική την επαφή αυτή, αφού ούτε κάποιο μέλος του Δ.Σ πήγε στον ΔΟΛ να ενημερώσει τους εργαζομένους, ούτε κάποια ανακοίνωση βγήκε στον αέρα, ούτε κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ για να ενημερωθούν και με τη σειρά τους να μεταφέρουν τα όσα ειπώθηκαν.

Κατά τα λοιπά ο Σταύρος Ψυχάρης έχει δηλώσει στα διευθυντικά στελέχη ότι στο τέλος Ιουνίου θα ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις του για το μέλλον του Οργανισμού. Το μόνο που έχει αφήσει ο ίδιος ο Ψυχάρης να διαρρέεται στα γραφεία είναι ότι θα γίνει κάποιου είδους εθελουσία χωρίς να υπάρχει άλλη πληροφόρηση για το τι είδους θα είναι και ποιους θα αφορά. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται αν η εθελουσία αυτή θα γίνει χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζόμενους στον Οργανισμό. Γιατί οι συνδικαλιστές ήταν κάθετοι σε κάθε συνέλευση και συνάντηση εδώ και πολύ καιρό ότι απολύσεις, εθελουσίες κλπ ενώ υπάρχουν οφειλές στους εργαζομένους, δεν θα γίνουν δεκτές...

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου