Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ανέλαβε τη μελέτη για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, με κόστος 14.760 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Η ανάθεση έγινε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την περασμένη εβδομάδα.
---
Μπέρδεμα με το Action24 και τον OTE TV

Το πρόγραμμα του Action 24 ανέβασε το μπουκέτο του OTE TV μαζί με το TRT της Θεσσαλίας. Όμως το Action 24 έχει αποκλειστική σύμβαση συνεργασίας με τη Nova κάτι που δεν προσμέτρησε ο OTE TV. ‘Ετσι εκτιμάται πως λίαν συντόμως ο ΟΤΕ TV θα αναγκαστεί να κατεβάσει το κανάλι.
---
Παράταση για τα δάνεια

Τρίμηνη παράταση ως τον Σεπτέμβριο θα ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Ο όγκος της εργασίας της είναι τεράστιος και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων των εκπροσώπων των τραπεζών. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ανοίξει και το θέμα των δανείων της Αγροτικής προς τα ΜΜΕ, οι δανειακές συμβάσεις του ΔΟΛ, του «Πρώτου Θέματος» και άλλων εφημερίδων.
---
Επεκτείνεται η εισφορά 1,5%

και στους περιφερειακούς σταθμούς

Ως την Τετάρτη 22 Ιουνίου καλούνται οι περιφερειακοί σταθμοί της χώρας να καταθέσουν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού την Αίτηση Πιστοποίησης Επένδυσης Παραγωγής, που αντιστοιχεί στην υποχρέωση καταβολής του 1,5% υπέρ του ελληνικού κινηματογράφου. Πολλοί σταθμοί της περιφέρειας είναι σε δύσκολη κατάσταση και δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να ανταποκριθούν.
---
Επτά νέες παραγωγές στην ΕΡΤ

Σε επτά ακόμη εξωτερικές παραγωγές, κυρίως ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου, έδωσε το πράσινο φως το ΔΣ της ΕΡΤ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 698.055 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι παραγωγές «24 ώρες Ελλάδα» στην εταιρεία «Black Light», 13 επεισοδίων, με κόστος 103.250,55 ευρώ, «Εναλλακτικά αρτοποιήματα» στην εταιρεία «Σταύρου Νικηφόρου Τζανετή Στάγκου», 13 επεισοδίων, με κόστος 126.222,85 ευρώ, «28 φορές Ευρώπη» στην «Arcadia Media», 12 επεισοδίων, με κόστος 166.818 ευρώ, «Έκτη αίσθηση – Με αφορμή την αναπηρία» στην εταιρεία «Ανοιχτοί Ορίζοντες», 12 επεισοδίων, με κόστος 59.497,68 ευρώ, «Μονόγραμμα» στην εταιρεία «Σγουράκης», δώδεκα επεισοδίων, με κόστος 101.481,60 ευρώ, «Borders» στην εταιρεία «Visual Art», 8 επεισοδίων, με κόστος 66.664,40 ευρώ, και «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», στη «Salt Public Relations», 8 επεισοδίων, με κόστος 74.120 ευρώ.
---
Ενοχλημένη η ΕΙΤΗΣΕΕ…

Η αποκάλυψη της στήλης πως η Κομισιόν δεν θέτει ζήτημα με τη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης, κρατώντας ωστόσο ανοιχτό το θέμα των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και της λειτουργίας παρόχου δικτύου της ψηφιακής ΕΡΤ, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις.

Τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ πανηγύριζαν πως η Κομισιόν δίνει το πράσινο φως, ενώ η ΕΙΤΗΣΕΕ, ενοχλημένη, ανακοίνωσε δημόσια πως δεν «ελήφθη καμία απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών αναφέρουν πως η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG CONNECT – Directorate General for Communications Networks, Content and Technology) εξετάζει την προσφυγή σε συνάρτηση με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί προς αυτήν. Χαρακτηρίζουν δε τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ζήτημα «ανυπόστατα».

Το «Π» στο δικό του ρεπορτάζ σημείωνε πως η Κομισιόν, μετά την απάντηση των αρμόδιων υπουργών, κρατά ανοιχτά τα θέματα που αφορούν τον νόμο 4339/2015, αλλά όχι για τη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης. Κάτι που εμμέσως έχει επιβεβαιώσει από τις Βρυξέλλες και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου