Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

... η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα δάνεια του Μπόμπολα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ερωτήματα για τη νομιμότητα δανείου
της "Άνωσης" του Μπόμπολα από την ΕΚΤ


Ερωτήματα για τη νομιμότητα ενός δανείου που δόθηκε στην εταιρεία «ΑΝΩΣΗ» του Φώτη Μπόμπολα διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε έγγραφό της που απέστειλε σε τράπεζα.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΚΤ φέρονται να είναι προβληματισμένοι από τα θαλασσοδάνεια του Mega και των συνδεδεμένων με αυτό επιχειρήσεων. Το δάνειο ύψους 11 εκατ. ευρώ για το οποίο η ΕΚΤ απέστειλε επιστολή στην τράπεζα έχει ως εγγύηση τις απαιτήσεις της «ΑΝΩΣΗ» από το MEGA. Στην ουσία ο Μπόμπολας που είναι μέτοχος και στις δυο εταιρείες εμφάνισε ένα συμφωνητικό που είχε για εκτέλεση παραγωγών για λογαριασμό της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, εξασφαλίζοντας τραπεζικό δανεισμό ύψους 11 εκατ. ευρώ. Η εποπτική αρχή στο έγγραφό της διατυπώνει επίσης ερωτήματα για την ολιγωρία που επέδειξε η τράπεζα στην είσπραξη του δανείου. Γιατί σε περίπτωση κατά την οποία το MEGA οδηγηθεί σε «λουκέτο», τότε μαζί με τα θαλασσοδάνεια της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», οι τράπεζες θα φορτωθούν και τα δάνεια της εταιρείας «ΑΝΩΣΗ».

Οι πιστώτριες τράπεζες έχουν απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τους μετόχους της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», οι οποίοι συνεχίζουν την παρελκυστική τακτική και δεν έχουν ακόμη βάλει κεφάλαια για την περιβόητη αύξηση κεφαλαίου. Στο μεταξύ κάποιοι μεγαλομέτοχοι στο MEGA συνεχίζουν να διαρρέουν σενάρια γα δήθεν λύση στο πρόβλημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που προσφέρεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Οι υπόλοιποι μέτοχοι αγοράζουν χρόνο για να βάλουν λουκέτο στο κανάλι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούν ότι το timing τους βολεύει, γιατί θα προβάλλουν ως δικαιολογία για το λουκέτο την αδυναμία της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» να εξασφαλίσει τηλεοπτική συχνότητα.
---
αναδημοσίευση: http://www.enimerosi24.gr/ πηγή: kontranews
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου