Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

"Ευχές" προς όλους, από τους απολυμένους άνεργους του ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ευχές με «καρφιά» κατά πάντων
από τους απολυμένους άνεργους του ΔΟΛ



Τα δικά τους χρόνια πολλά στέλνουν οι απολυμένοι άνεργοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Εύχονται, συγκεκριμένα, τα χρόνια πολλά:

Στον Στ. Ψυχάρη και την οικογένειά του, που κατάφερε να ρίξει στα βράχια την επί δεκαετίες εταιρεία “ναυαρχίδα” του ελληνικού Τύπου. Προφανώς, όπως ο ίδιος δήλωνε, τα αμπάρια του δικού του πλοίου είναι γεμάτα.

Στους διευθυντάδες, τους συνδικαλιστές και σε όσους τους παραπλανούσαν συστηματικά, φροντίζοντας να βολευτούν στην διάδοχο επιχείρηση οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Στις τράπεζες που φρόντισαν να κάνουν συμβάσεις που μετέτρεψαν το προσωπικό χρέος Ψυχάρη σε χρέος του ΔΟΛ και άγνωστα προηγούμενα δάνεια σε προνομιακές απαιτήσεις και στο τέλος τα κατήγγειλαν και εκποίησαν την εταιρεία.

Στους ειδικούς διαχειριστές της επιχείρησης που φρόντισαν να τους αφήσουν απλήρωτους για τα οφειλόμενα, ενώ τα έσοδα ακόμα αγνοούνται.

Στην ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Β. Μαρινάκη που δεν προσέλαβε το σύνολο του υπόλοιπου προσωπικού πλην δημοσιογράφων (όχι όλων).

Στο Υπουργείο Εργασίας που έκανε απλώς τον διαιτητή.

Στον δικαστή που έκρινε ότι οι εργαζόμενοι είναι δούλοι και πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι.

Σε όλους όσοι (πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες - “επενδυτές”) μερίμνησαν ώστε να βρεθούν άνεργοι.

Αναφέρουν ακόμη:

Στην διάδοχο εταιρεία του ΔΟΛ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΑΕ) προσλήφθηκαν μόνο δημοσιογράφοι, όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΔΟΛ έμειναν άνεργοι. Ενας σημαντικός αριθμός εργαζομένων (άνω των 100) έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και ζητά την πρόσληψη στην διάδοχο επιχείρηση και την καταβολή των οφειλόμενων.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι έχουν στραφεί ατομικά και κατά του Στ. Ψυχάρη.

Τα ομολογιακά δάνεια που σύναψαν οι τράπεζες με τον ΔΟΛ (Στ. Ψυχάρη) έχουν προσβληθεί από εργαζόμενους ως παράνομα με βάση τα πορίσματα της Βουλής και τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά τραπεζών και Στ. Ψυχάρη. Οι εργαζόμενοι βάλλουν και θα βάλλουν κατά των τραπεζών για τα δάνεια και τα προνόμια που δόθηκαν με αυτά στις τράπεζες. Τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι εργαζόμενοι, που έμεναν απλήρωτοι για να πληρώνονται τα θαλασσοδάνεια, είναι πολλά και θα βγουν στην επιφάνεια με την πρόοδο των δικών.

Τα έσοδα του ΔΟΛ θα αναζητηθούν, γιατί αποτελούν χρήματα που προήλθαν από την εργασία τους και δεν εκποιήθηκαν σε κανένα στον πλειστηριασμό.

Για όλα θα υπάρξουν απαντήσεις και διαρκείς αγώνες, μέχρι τότε Καλό Πάσχα από τους άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους ...

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου